Iohannis il pune la punct pe Ponta: „NU este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor”

news

Klaus Iohannis a declarat luni, dupa consultarile cu partidele, ca „nu este oportuna scoaterea procurorilor din categoria magistratilor”. Premierul Ponta lasase de inteles ca presedintele ar fi de acord cu aceasta propunere.

Intrebat daca ar fi oportun sa se ia in discutia schimbarea statutului procurorilor, Iohannis a spus initial ca „nu am avut o astfel de discutie, nu a venit nimeni cu o astfel de initiativa, nu pot sa raspund, nu facem schimbari de statut doar asa, ca cineva a auzit”. Jurnalistii au insistat si a cerut pozitia presedintelui pe aceasta tema, astfel incat Iohannis a facut o precizare fara echivoc: „Dupa parerea mea nu e oportun asa ceva”.

Victor Ponta a declarat luni ca o eventuala propunere de scoatere a procurorilor din categoria magistratilor „va avea sprijin” daca PNL continua sa sustina aceasta idee: „A fost o propunere a colegilor de la PNL, in 2013, la discutiile pentru revizuirea Constitutiei ei au propus acel lucru. Eu atunci m-am opus, poate ca am fost subiectiv. Ca fost procuror am considerat ca trebuie sa ramana magistrati. Acum, daca PNL isi sustine propunerea, din ce am discutat cu ceilalti colegi din comisie, va avea sprijin, doar sa nu se fi razgandit PNL”, a spus presedintele PSD.

Ponta a declarat, la inceputul Biroului Permanent National al PSD, ca a avut, la Cotroceni, o discutie “mai putin formala” cu presedintele Klaus Iohannis despre ordinea constitutionala in Romania si despre faptul ca in stat trebuie sa existe trei puteri -juridica, legislativa si executiva- care trebuie sa se respecte, cu asigurarea independentei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: