Iohannis il spulbera pe Melescanu. Ironie ucigatoare: „Perfectiune nebanuita la capitolul fuga de raspundere. Ministrul de Externe, Doamne fereste!”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca grupul de lucru care elaboreaza propuneri pentru imbunatatirea cadrului organizatoric si legislativ pentru votul in diaspora a fost infiintat la nivelul Administratiei Prezidentiale si ca saptamana aceasta va finaliza un document pe aceasta tema, care va fi transmis autoritatilor responsabile.

„Am anuntat imediat dupa alegeri ca voi constitui un grup de lucru la Administratie care elaboreaza propuneri pentru imbunatatirea cadrului organizatoric si legislativ. Pot sa va spun ca acest grup a fost infiintat, a lucrat si inca in aceasta saptamana vom finaliza documentul, care va fi inaintat tuturor autoritatilor responsabile, pentru ca fiecare sa-si poata face treaba mai bine, speram, pentru organizarea urmatoarelor randuri de alegeri, primele fiind alegerile prezidentiale”, a spus Iohannis la sedinta plenara a Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, citat de Agerpres.

El a criticat lipsa de raspundere a autoritatilor pentru problemele de la votul din 26 mai din diaspora.

„Diaspora a fost, este si ramane in atentia mea si, din pacate, problemele nu s-au rezolvat nici macar in partea administrativa, banala. Inainte sa-mi incep mandatul a existat un mare scandal la alegerile in strainatate in noiembrie 2014. Am modificat atunci legislatia, insa se vede ca insuficient si iata ca acum la europarlamentare si referendum s-a repetat problema, dar sa nu va imaginati ca cineva si-a asumat raspunderea. La noi s-a dezvoltat in ultimii ani o perfectiune nebanuita la capitolul fuga de raspundere. Ministrul de Externe, Doamne fereste! Cum sa fie domnul ministru vinovat?! Nu, presedintele. De ce a convocat referendumul?! Cei care au organizat, vai de mine, cum sa fie ei vinovati?! Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovati, ei trebuiau sa se ocupe si asa mai departe”, a mai spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: