Iohannis impinge PSD la autodistrugere. Termenul anuntat de Guvern a expirat, PSD este presat sa il suspende din functie

politica

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, a declarat joi pentru Mediafax ca Executivul nu are, ”din pacate, niciun semn de la Cotroceni” propunerile pentru Transporturi si Dezvoltare si ca Rovana Plumb si Eugen Teodorovici raman ministri interimari, desi termenul de 45 de zile a expirat.

”Nu avem, din pacate, niciun semn de la Cotroceni. (…) Presedintele Iohannis a emis un decret prin care a numit doi ministri interimari, fara sa faca precizarea pe ce perioada ii numeste. Se presupune ca pana cand prim-ministrul ii face o propunere, o nominalizare pentru titularii celor doua ministere, lucru care s-a si intamplat. Doamna prim-ministru a inaintat ieri (miercuri – n.r.) propunerile pentru cele doua ministere. Este in vigoare decretul prin care cei doi au fost desemnati ministri interimari, presedintele neemitand un nou decret care prin care sa le inceteze mandatul ministrilor interimari. Este adevarat ca textul Constitutiei prevede ca interimatul dureaza cel mult 45 de zile, insa nu e culpa guvernului. Guvernul trebuie sa functioneze. Este rolul presedintelui sa verifice prevederile constitutionale si sa-si indeplineasca obligatiile constitutionale”, a declarat Toni Grebla.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat pe 7 ianuarie decretele privind noii ministri interimari – Rovana Plumb la Ministerul Transporturilor si Eugen Teodorovici la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Potrivit articolului 107 din Constitutie, perioada de interimat la conducerea unui minister nu poate depasi 45 de zile, termen care a expirat miercuri seara.

Chirieac: „Referendum de suspendare odata cu alegerile europarlamentare”

Analistul Bogdan Chirieac, portavoce mediatica a lui Liviu Dragnea, a cerut, miercuri seara, suspendarea din functie a presedintelui Iohannis si organizarea referendumului chiar de alegerile europarlamentare.

Chirieac a cerut, foarte nervos, ca Iohannis sa fie suspendat din functie daca nu accepta noile propuneri de ministri ai Transporturilor si Dezvoltarii inaintate de PSD.

„Daca presedintele refuza dialogul cu guvernul, trebuie incepute procedurile de suspendare. Sa fie referendumul de suspendare odata cu alegerile europarlamentare”, a declarat Chirieac.

El l-a acuzat pe Klaus Iohannis si ca a intervenit in justitie, „cerand sa fie terminat repede dosarul lui Kovesi”, si ca acum are de gand sa respinga legea bugetului.

Realizatorul Radu Tudor i-a atras atentia ca suspendarea ii va aduce lui Klaus Iohannis o si mai mare simpatie din partea electoratului, astfel incat va castiga alegerile prezidentiale fara probleme. Chirieac s-a declarat de acord, insa a spus ca in perioada cat va fi suspendat, PSD are „sansa sa normalizeze tara”.

„In acest interval de cateva luni de zile, in care este suspendat, trebuie sa normalizezi. Va castiga alegerile Iohannis, dar in cateva luni cu presedintele Tariceanu au sansa sa normalizeze tara, sa o pui pe sine. Acest lucru trebuie facut chiar daca PSD nu mai are sanse la Presedintie”, a declarat Chirieac.

Mai mult despre:


Comentarii: