Iohannis are incredere in Lazar si Hellvig in scandalul protocoalelor secrete

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in legatura cu protocolul incheiat de SRI si Parchetul General, ca avand in vedere ca a fost semnat de procurorul general Augustin Lazar si de directorul Serviciului Eduard Hellvig are „toata increderea in acesti oameni” si nu crede „ca au semnat ceva ilegal”.

„Avand in vedere ca e un protocol semnat de procurorul general Augustin Lazar si de directorul SRI, Eduard Hellvig, trebuie sa va spun ca eu am toata increderea in acesti oameni si nu cred ca au semnat ceva ilegal. Insa explicatii vor da sigur juristii”, a declarat presedintele Klaus Iohannis, inaintea inceperii sedintei Biroului Executiv al PNL vineri la Sibiu, potrivit Mediafax.

Parchetul General a anuntat, vineri, ca protocolul secret incheiat cu 2016 cu SRI si-a incetat efectele pe 13 martie 2017. Anterior, purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii transmitea ca acest protocol nu si-a facut efectul niciun moment, timp de o luna, pana la denuntare.

„Protocolul si-a incetat efectele la 13.03.2017, prin acordul institutiilor semnatare. La aceasi data, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Serviciului Roman de Informatii sa comunice daca mentine caracterul clasificat al documentului. La 22.03.2018, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a initiat demersurile pentru declasificarea protocolului si a solicitat S.R.I. acordul in acest sens.Nu au fost comunicate informatii publice cu privire la acest Protocol si nici nu a fost publicat intrucat nu a fost finalizata procedura de declasificare. Protocolul a fost transmis la data de 20.03.2018 Consiliului Superior al Magistraturii si ministrului justitiei, care au fost informati si cu privire la initierea de catre procurorul general a demersurilor privind declasificarea documentului”, a transmis Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: