Iohannis, intalnire cu romanii din diaspora care i-au impresionat si cucerit pe noii lor concetateni. Ce i-a indemnat presedintele

politica

Presedintele Klaus Iohannis a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, un grup de romani care detin functii publice in tarile de resedinta, context in care a subliniat ca activitatea desfasurata de acestia reprezinta un exemplu de dedicare in slujba servirii intereselor comunitatilor, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

„Intalnirea reflecta viziunea presedintelui Klaus Iohannis de a incuraja crearea de comunitati profesionale formate din romanii din strainatate si omologii lor din Romania si reprezinta un prim pas spre alcatuirea unei retele informale in care sa fie promovat schimbul de experienta si de bune practici”, se arata in comunicat.

Pe agenda discutiilor s-au aflat, potrivit sursei citate, atat problemele cu care se confrunta romanii din tarile de resedinta, precum si modalitatile prin care pot fi sprijinite comunitatile romanesti din afara tarii. Printre temele abordate s-au numarat chestiuni legate de predarea limbii romane in Diaspora si in tarile din vecinatate, problemele referitoare la dubla cetatenie si la nevoia unei mai mari implicari civice si politice a romanilor in tarile de resedinta.

In acest context, presedintele Klaus Iohannis a reiterat importanta contributiei romanilor din afara granitelor la dezvoltarea Romaniei si si-a exprimat interesul pentru extinderea legaturilor intre romanii din tara si cei din afara granitelor pe domenii de activitate.

La aceasta prima intalnire au participat 15 romani din zece tari din Europa si continentul American – Canada, Costa Rica, Finlanda, Franta, Italia, Olanda, Spania, SUA, Suedia si Ucraina. Participantii la intalnire detin diverse pozitii publice precum functii numite in Guvern, functii elective in aparatul central, functionari publici in administratia centrala si la nivel municipal, consilieri numiti si alesi la nivel municipal, comunal sau local.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: