Iohannis, intalnire cu tinerii care vor schimba fata Romaniei. Iata ce discutii poarta un lider care nu e obsedat de salvarea infractorilor – Video

politica

Presedintele Klaus Iohannis are, marti seara, o intalnire intr-o cafenea din Bucuresti cu un grup de tineri care s-au implicat sau au coordonat proiecte de dezvoltare in orasele in care locuiesc.

Tinerii sunt castigatori ai concursului Civic Avengers. Iohannis a raspunde la intrebarile tinerilor si ii ajuta cu sfaturi pentru proiectele lor.

Pe 18.10.2018, miscarea civica Initiativa Romania si Friedrich Naumann Foundation Southeast Europe, in parteneriat cu Embassy of Canada to Romania, Bulgaria, and Moldova si revista VICE Romania, au lansat editia a II-a a proiectului civic Once Upon a Time in Romania, cu doua etape de concurs: competitia Civic Avengers si competitia de scurtmetraje anticoruptie Once Upon a Time in Romania.

Civic Avengers a durat 6 saptamani, participantii avand de indeplinit 6 misiuni diferite. Timp de 6 saptamani, cei peste 240 de participanti inscrisi in concurs au fost invitati sa isi antreneze si dezvolte puterile cetatenesti parcurgand 6 misiuni diferite, de complexitate crescanda, totalizand 26 de provocari. In cele 6 misiuni Civic Avengers, concurentii au avut sarcinile: i) sa inteleaga impactul devastator al coruptiei, vizionand scurtmetrajele anticoruptie de la editia intai a concursului Once Upon a Time in Romania; ii) sa isi demonstreze grija activa pentru mediu; iii) sa se arate pregatiti pentru a-si cere drepturile de cetateni fie prin intermediul contactului direct cu autoritatile si reprezentantii locali, fie, la nevoie, prin mijloacele protestelor pasnice; iv) sa puna umarul la transparentizarea cheltuirii banilor publici, utilizand aplicatia Harta Banilor Publici, dezvoltata tot de Initiativa Romania.

Cei 10 castigatori ai concursului sunt Robert Andrei Costache, Iulian Tanascu, Mihail Calin, Stefan Radovici, Vlad Stefan Popovici, Gabi Pascu, Iulian Dronca, Eduard Alexandru Ciuhandu, Samuel Gabriel Pislariu si Cristiana Paula Kania. Acestia au varste intre 16 si 36 de ani si provin din 8 orase si sate din Romania: Bacau, Bucuresti, sat Gheboaia (Dambovita), Giurgiu, Iasi, Craiova, Timisoara si Santana (Arad). Tinerii care se vor intalni cu Presedintele Romaniei si vor avea o discutie libera cu acesta sunt in majoritate (9 din 10) elevi de liceu sau studenti/masteranzi la prima sau a doua facultate. Unii dintre ei deja lucreaza in domeniul IT sau turism.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: