Iohannis, intalnire intre patru ochi cu Daniel. Apoi l-a pus sa confirme: ”Am inteles ca sunteti vaccinat cu schema completa”

news

Presedintele Klaus Iohannis a discutat miercuri, la Palatul Cotroceni, cu Patriarhul Daniel, despre faptul ca acesta s-a vaccinat anti-COVID cu schema completa, aceasta in conditiile in care au existat voci, inclusiv din mediul politic, care au considerat ca un astfel de demers din partea conducatorului Bisericii Ortodoxe Romane poate impulsiona vaccinarea.

La finalul discursului rostit la receptia cu ocazia Zilei Nationale, presedintele Klaus Iohannis i s-a adresat Patriarhului: ”Am inteles ca sunteti vaccinat cu schema completa”, au declarat surse participante la evenimentul de la Cotroceni, citate de news.ro.

Conform acelorasi surse, Patriarhul a venit ultimul in sala in care presedintele a rostit discursul, aparent dupa o discutie cu Klaus Iohannis.

Patriarhul Daniel a declarat, in urma cu o saptamana, la Parlament, ca s-a vaccinat si ca are doza dubla de vaccin anti-COVID-19, dar nu a facut si cea de-a treia doza. Mesajul Patriarhului catre credinciosi a fost ”sa faca ascultare de medici” si sa se sfatuiasca fiecare credincios cu medicul de familie.

Patriarhul Daniel a fost intrebat la Parlament, unde a asistat la sedinta solemna dedicata Zilei Nationale a Romaniei, daca s-a vaccinat.

El a spus: ”Sunt cu dubla doza”, si a precizat ca sunt confidentiale informatiile.

Intrebat ce mesaj are catre credinciosi, Patriarhul a raspuns: ”Nu avem niciun mesaj, sa faca ascultare de medici”.

Patriarhul a mai spus ca pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe a ramas aceeasi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: