Iohannis, intalnire neasteptata cu liberalii. Presedintele ii pune la treaba, liderul PNL dezvaluie ce le-a cerut

politica

Presedintele Klaus Iohannis a avut o intalnire, miercuri, cu liberalii. Acesta a explicat ca discutiile au vizat in principal agenda europeana, iar surse politice sustin ca s-a vorbit si despre europarlamentare.

„Confirm aceasta intalnire, a avut loc ieri (miercuri – n.r.) dupa amiaza. Am fost impreuna cu mai multi colegi din conducere. Tematica principala a discutiei a fost legata de agenda europeana in perioada Presedintiei Consiliului UE detinuta de Romania”, a afirmat Ludovic Orban, joi pentru Mediafax.

Intrebat daca au fost abordate si subiecte legate de justitie, cum ar fi recursul compensatoriu, Ludovic Orban a raspuns: „Nu, tematica principala a fost de ce presupune agenda europeana, care sunt prioritatile Romaniei, cum putem sa sustinem toate demersurile presedintelui si noi de la nivelul grupului parlamentar sau din grupul PPE din care facem parte. De asemenea am discutat despre evenimente importante care urmeaza sa aiba loc peste sase luni, cum e evenimentul reuniunea PPE impreuna cu Comitetul Regiunilor care va avea loc pe 16 martie. De asemenea, de reuniunea PPE si in mod evident am discutat in vederea coordonarii agendei europene si unei actiuni comune in beneficiul Romaniei la nivel european”.

Surse politice au spus ca intalnirea a avut loc miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 15.00, la Vila Lac 2. La intalnirea cu seful statului fiind prezenti Dan Motreanu, Marian Petrache, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Cristian Busoi, Gheorghe Falca, care fac parte din echipa celor 10 liberali care se vor ocupa de campania electorala. Din echipa fac parte si Alina Gorghiu si Vasile Blaga, insa cei doi nu au participat la intrevederea cu presedintele Iohannis.

Conform surselor citate, seful statului le-a transmis liberalilor ca este foarte optimist si increzator ca vor castiga atat alegerile europarlamentare, cat si pe cele prezidentiale. Cu toate ca discutiile au vizat modul in care privesc campania electorala pentru cele doua tururi de scrutin, nu au fost abordate listele candidatilor la alegerile europene.

Intalnirile intre presedintele Romaniei si liberali vor avea loc de doua ori pe luna pe tot parcursul anului, au adaugat sursele mentionate.

Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor sa isi intensifice si activitatea in Opozitie. De asemenea, sursele au precizat ca Ludovic Orban si Klaus Iohannis au discutat si in privat. „Se inteleg foarte bine si este o dinamica buna intre ei”, au explicat sursele politice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: