Iohannis, interventie in forta fata de abuzurile jandarmilor. Solicitare de urgenta adresata procurorului-general

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, ca i-a cerut procurorului general, Augustin Lazar, sa demareze „de urgenta” cercetari „in vederea stabilirii situatiei de fapt si elucidarii modului concret in care s-a produs interventia Jandarmeriei”.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a solicitat astazi, 11 august a.c., Procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, demararea de urgenta a cercetarilor in vederea stabilirii situatiei de fapt si elucidarii modului concret in care s-a produs interventia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseara din Piata Victoriei din Bucuresti.

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalitatii interventiei si identificarea persoanelor si a gradului de implicare sau vinovatie a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute in Capitala”, se arata intr-un comunicat emis de Administratia Prezidentiala.

Reprezentantii Jandarmeriei au declarat, sambata, ca nu au nimic sa isi reproseze in prinvinta interventiei in Piata Victoriei. „Demisii? Pentru ce sa fie demisii?”, a raspuns acesta sfidator purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

Un numar de 440 de persoane au primit asistenta medicala in Piata Victoriei, dintre acestea 65 fiind transportate la spital, in urma mitingului de vineri.

”440 de interventii pentru acordare asistenta medicala la fata locului (24 jandarmi), in urma carora 65 de persoane au fost transportate la spital (9 jandarmi)”, precizeaza ISU.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: