Iohannis intervine pentru SALVAREA Institutului Cantacuzino

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la finalul vizitei facute la Institutul Cantacuzino, ca la aceasta institutie este o situatie complicata, creata in ani, subliniind ca unitatea trebuie salvata si ca este hotarat sa ”puna aceasta problema peste tot” unde crede ca se vor gasi solutii.

Vizita presedintelui Klaus Iohannis la Institutul Cantacuzino a durat aproximativ o ora si jumatate.

Presedintele a declarat, la iesirea din institut, ca a venit in vizita la aceasta unitate pentru ca in primul rand a vrut sa discute cu oamenii – atat cu conducerea, cat si cu salariatii.

”Am vrut in primul rand sa vorbesc cu oamenii, si cu conducerea, si cu salariatii, cu care am avut discutii, am vrut sa vad cum arata si cum functioneaza: Este o situatie complicata care s-a creat in timp, nu vreau sa intru in detalii, dar, dupa parerea mea, Institutul Cantacuzino trebuie salvat si trebuie sa functioneze in continuare. Cum va functiona vom vedea. Sunt hotarat sa pun aceasta problema peste tot unde cred ca s-ar putea gasi solutii”, a spus Iohannis, citat de Mediafax.

La Institutul Cantacuzino, seful statului a vizitat centrul de producere a vaccinului gripal, laboratorul microbiologie moleculara si laboratorul infectii nosocomiale si rezistenta la antibiotice, laboratorul de infectii transmise prin vectori, laboratorul zoonoze si laboratorul infectii respiratorii virale, precum si muzeul Institutului Cantacuzino.

„Am fost astazi la Institutul Cantacuzino. Ma ingrijoreaza ca un simbol al excelentei romanesti a ajuns intr-o situatie atat de grava. Mutarea Institutului dintr-o parte in alta, fara o gandire pe termen lung, nu rezolva niciun fel de problema. Voi discuta despre aceste lucruri cu toate autoritatile responsabile. Nu ne putem preface ca vrem sa avem un asemenea Institut, in timp ce de fapt il lasam sa moara”, a scris Iohannis apoi pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in contextul vizitei presedintelui Iohannis la Institutul Cantacuzino, ca situatia unitatii este complicata, iar seful statului a fost informat de problemele existente.

„L-am informat pe domnul presedinte despre situtia de la Cantacuzino. E o situatie complicata pentru ca, in 2013, i-am dat ministrului de atunci, Nicolaescu (Eugen Nicolaescu, fost ministru al Sanatatii-n.r.) banii pe care i-a solicitat, i-a cheltuit si tot nimic n-au facut”, a afirmat Ponta.

El a precizat ca a propus Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) sa preia aceasta institutie, dupa ce Guvernul va sterge toate datoriile, dar reprezentantii UMF nu au vrut.

„Ei vor sa ne spuna cum sa facem noi, dar nu vor sa faca ei. Cred ca impreuna o sa gasim o solutie pentru Cantacuzino, aici tine insa de faptul ca, din 2010, s-a retras autorizatia si sunt slabe perspective ca intr-un termen foarte scurt sa obtina din nou autorizatie. Deci, intre timp, tot o sa bagam bani si n-o sa produca nimic concret pentru piata mai repede de un an, un an si jumatate”, a mai spus Ponta.

Angajatii Institutului Cantacuzino au protestat de mai multe ori fata de situatia in care se afla institutia, cerand inclusiv sustinerea si implicarea presedintelui Klaus Iohannis, pentru impiedicarea desfiintarii institutului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: