Iohannis intra peste mafia din Politie. Le cere sefilor din MAI sa dea explicatii publice despre intalnirea cu liderii clanului Duduianu

actualitate

Presedintele Klaus Iohannis le-a solicitat, miercuri, sefilor Politiei sa explice ce au cautat la intalnirea cu membri ai clanului Duduianu dupa uciderea lui Emi Pian. Imagini in acest sens au fost publicate de Adevarul.

„Am cerut explicatii ministrului de Interne cu mult timp inainte sa se publice aceste lucruri. Am primit explicatiile, dar nu este rolul meu sa explic in detaliu. E nevoie de explicatii clare si publice din partea sefilor din MAI. Le voi solicita sa explice public despre ce a fost vorba”, a declarat Iohannis.

Intrebat daca s-ar impune demisia lui Marcel Vela, Iohannis a raspuns: „Cred ca aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei in cauza, de sefii din Politiei si cred ca atunci se vor lamuri lucrurile in spatiul public”.

Cotidianul Adevarul a publicat, marti, imagini cu momentul in care ofiteri de rang inalt din Politia Romana s-au intalnit cu Elvis Pian si reprezentantii Clanului Duduianu in noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia conditiile de inmormantare a lui Emi Pian.

Imaginile confirma versiunea relatata de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune ca s-a intalnit in noaptea de 8 spre 9 august cu seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, cu seful Politiei Sector 5, Catalin Pastin, si cu seful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Pe data de 8 august ora 22:30:00 camera de supraveghere nr. 04 surprinde un Duster alb in zona Biserica Cuvioasa Parascheva din Rahova. In secventa urmatoare, surprinsa dintr-un alt unghi de camera 01 la ora 22:55:28, se vede clar ca Duster-ul alb are insemnele Politiei Romane, iar din autoturism coboara un barbat de pe locul soferului.

Alti trei barbati, in uniforme de Politie, asteapta si ei in plan indepartat. La 23:11:56, camera nr. 04, amplasata cu vedere la intersectie, surprinde sosirea unui autoturism BMW negru in care sunt interlopii. Acestia pacheaza pe latura din dreapta a bisericii Cuvioasa Parascheva.

La 23:56:34 apare o a doua masina neagra, tip break, care parcheaza langa BMW, pe aceeasi strada. Imaginile sunt filmate de camera din intersectie, iar in coltul din dreapta apar si politistii, pe care camera 01 ii surprindea in plan secund. Filmarea din acest unghi se incheie la 23:56:58.

Pentru un scurt moment, camera 03 – amplasata pe strada din dreapta bisericii, cea pe care au parcat cele doua masini negre ale interlopilor – surprinde un barbat cu sapca, probabil unul dintre intrelopi, care vorbeste la un telefon mobil, la ora 00:36:28.

Fratele interlopului ucis, Elvis Pian a povestit ca in noaptea de 8 spre 9 august, seful Politiei Sector 5, Catalin Pastin, si seful Politiei Capitalei, Bogdan Berechet, ar fi mers acasa la Elvis Pian, dupa miezul noptii. Cei doi l-au rugat pe Elvis Pian sa mearga cu ei la o biserica, acolo unde erau asteptati de seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu.

Mai departe, Vasilescu l-ar fi rugat pe interlop sa isi scoata fratele decedat din casa cat mai rapid cu putinta, pentru ca Politia sa nu se faca de ras din pricina faptului ca nu a dispus sanctiuni impotriva interlopilor. Asta desi trupul neinsufletit al interlopului statea deja in livingul locuintei de aproape o saptamana.

Mai mult despre: ,

Comentarii: