Iohannis, intrebarea cu care arunca in aer Guvernul Dancila-Dragnea: „Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, intr-o conferinta de presa ca Guvernul trebuie sa raspunda la intrebarea daca mai sunt bani pentru salarii si pensii „pana la sfarsitul anului”.

„Ei trebuie sa ne dea un raspuns. In acest sens, cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public, clar, documentat la doua intrebari: Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat, cu argumente, iar intrebarea a doua pentru Guvern este urmatoarea: Mai aveti bani pentru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Principalele declaratii:

– Vreau sa se inteleaga ca ceea ce urmeaza reprezinta o atentionare pentru Guvernul Romaniei. Noi dispunem de 31,3 miliarde de euro pana in 2020, din care am folosit 4,9 miliarde de euro, din 2014. Aceste date sunt date oficiale atat de pe site-ul CE cat si informatii oficiale de la Guvernul Romaniei. Ultima informare gasita pe un site al Guvernului este din 2 februarie, acum suntem la jumatatea anului. Nu stiu de ce nu publica date la zi, unii vor crede ca poate ascunde ceva sau poate au alta treaba.

– Fondurile europene sunt structurate in fondurile de coeziune, pentru dezvoltare, si fondurile pentru a finanta agricultura, dar si altele mai mici. Pentru coeziune putem folosi aproximativ 23 mld de euro. Inca 8 si ceva pentru agricultura. Din 23 miliarde de euro pentru dezvoltarea Romaniei, noi am folosit doar 2,2 miliarde, mai putin de 10%. Aflam inclusiv de la guvernanti, ca rata de contractare, adica proiecte depuse, avem doar pentru 40% din acesti bani. Adica nici pentru jumatate din acesti bani nu avem proiecte depuse.

– Atentionarea mea vine in urmatorul sens, Guvernul trebuie sa se ocupe mai mult, sunt bani pe care putem sa-i folosim pentru dezvoltarea Romaniei.

– Se discuta de cateva zile bune despre Pilonul II de pensii. Pana si cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinteaza, ba nu se desfiinteaza, ba se suspenda, ba nu se suspenda. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea: De ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD? Ce urmaresc? Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Altii se intreaba daca acesti bani vor fi folositi in alta parte. Nu stiu, dar ei trebuie sa ne dea un raspuns.

– Cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda la 2 intrebari: Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii? Clar, raspicat.

– A doua, pentru Guvern. Mai aveti bani pemtru pensii si salarii pana la sfarsitul anului?

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: