Iohannis invata in Germania cum sa faca un Muzeu al Comunismului in Romania

news

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca este nepretuita experienta omologului sau german, Joachim Gauck, pentru proiectul sau de infiintare in Romania a unui muzeu al comunismului.

„Sunt bucuros si onorat ca am discutat la Berlin cu presedintele federal al Germaniei, Joachim Gauck, despre colaborarea stransa dintre tarile noastre, dar si despre mostenirea comunismului, pe care presedintele Germaniei il cunoaste ca nimeni altul din arhivele fostei politii politice germane, STASI.

Acest om, care a vizitat Romania inca de la inceputul anilor ’90, este un simbol al credintei nestirbite in dreptul cetatenilor de a afla adevarul, oricat de dureroasa ar fi acceptarea trecutului. Experienta lui Joachim Gauck este nepretuita pentru proiectul meu de infiintare in Romania a unui muzeu al comunismului”, a scris, joi, pe Facebook.

Potrivit Administratiei Prezidentiale de la Bucuresti, printre temele abordate s-au aflat sustinerea reciproca a Romaniei si Germaniei in cadrul Uniunii Europene, preocuparea fata de stabilitate si securitate in actualul context geopolitic, rolul minoritatilor de sasi si svabi din Romania si, respectiv, de romani din Germania in pastrarea traditiilor si a valorilor culturale comune, cat si copatronajul celor doi presedinti pentru Fundatia bisericilor fortificate sasesti din Transilvania.

Seful statului roman a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militara, iar apoi a semnat in cartea de onoare. Inainte de convorbirile tete-a-tete cu Joachim Gauck si dejunul de lucru oferit de presedintele Germaniei, Klaus Iohannis s-a intalnit cu un grup de elevi de la Scoala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscuta pentru programele de integrare pentru copii din mediul migrational.

Ulterior, el s-a intalnit cu cancelarul german, Angela Merkel.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: