politica

Iohannis, invidios pe Danemarca: „Daca ne-am fi vaccinat toti nu mai trebuia sa purtam masca, puteam sa ne intalnim fara restrictii”

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, intr-o conferinta de presa alaturi de sefa CE, Ursula von der Leyen, ca „daca ne-am fi vaccinat toti nu mai trebuia sa purtam masca, puteam sa ne intalnim fara restrictii”.

„La noi sunt foarte multi romani care s-au vaccinat. Astazi am cerut date si am vazut ca au fost date peste 10 milioane de doze de vaccin, sunt aproape 5,5 milioane de romani care sunt vaccinati cu schema completa. E pacat ca sunt asa putini. Daca ne uitam putin ce se intampla in Europa, acum cateva zile am citit un articol despre Danemarca. In timp ce noi avem mii si mii de noi cazuri zilnice, in Danemarca s-a renuntat la toate restrictiile. De ce? Pentru ca s-au vaccinat cam toti. Doze am fi avut si noi, iar daca ne-am fi vaccinat cu totii asa cum si eu, si premierul, dar si altii am recomandat, n-ar fi trebuit sa mai purtam masca, puteam sa mergem oriunde in liniste, sa ne intalnim, sa avem concerte, spectacole fara nicio restrictie.

Ce i-a facut pe multi sa fie reticenti, vom vedea. Am discutat cu premierul sa ne intalnim in acesta saptamana sa vedem cum putem pune pe roate campania de vaccinare.

Avem arma si nu o folosim. Nu este pacat sa stam cu atatia bolnavi, cand am putea sa terminam foarte repede aceasta faza acuta a pandemiei?”, a declarat Klaus Iohannis.

Un numar de 17.986 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca si Johnson&Johnson au fost administrate in ultimele 24 de ore, dintre care 15.633 reprezinta prima doza si 2.353 – doza a doua, potrivit unei informari transmise, luni, de Comitetul national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la inceputul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, au fost administrate 10.071.932 de doze pentru 5.482.882 de persoane, dintre care 5.338.849 au primit schema completa.

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 13 reactii adverse, toate de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare s-au inregistrat 17.165 de reactii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.823 de tip local si 15.342 de tip general.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

29 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago