Iohannis invita UDMR sa se alature luptei anti-PSD: „Maghiarii, ca si romanii, vor ca legea sa ii protejeze de hotii care le fura din buzunar”

politica

Presedintele Klaus Iohannis invita UDMR sa „se alature efortului comun de a apara si consolida democratia liberala” din Romania, sustinand ca statutul european al tarii noastre este „periclitat de decizii ale coalitiei de guvernare PSD-ALDE, care afecteaza grav independenta justitiei si pun sub semnul intrebarii principiile statului de drept”.

In mesajul adresat Congresului UDMR, seful statului a precizat ca si comunitatea maghiara isi doreste aceleasi lucruri precum toti cetatenii Romaniei: educatie de calitate, un sistem de sanatate functional, autostrazi, o administratie locala eficienta si transparenta, acces la justitie si incredere in independenta ei.

„Maghiarii, ca si romanii, vor ca legea sa ii protejeze de hotii care le fura din buzunar si de cei care le fura viitorul prin coruptie. Guvernul de la Bucuresti si coalitia majoritara PSD-ALDE au multe restante la toate aceste capitole”, a spus Iohannis, citat de hotnews.ro.

Seful statului a adaugat ca Romania a parcurs un drum dificil, greu de imaginat in urma cu 30 de ani, ajungand astazi sa detina presedintia Consiliului Uniunii Europene.

„Am parcurs impreuna un drum dificil ca sa ajungem aici si invit liderii UDMR si pe toti membrii comunitatii maghiare din Romania sa faca tot ce le sta in putinta pentru a nu permite pasi inapoi”, a spus presedintele, adaugand ca una dintre cele mai mari provocari „este ofensiva celor care cred ca nu de mai multa Europa avem nevoie, ci de mai putina, a celor care doresc sa se inchida si mai mult in interiorul granitelor nationale, a euroscepticilor si a eurofobilor”.

„Romania nu isi poate insa permite sa devieze de la parcursul sau si profit de aceasta ocazie pentru a invita Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania sa se alature efortului comun de a apara si a consolida democratia liberala din tara noastra”, a incheiat Iohannis mesajul catre Congresul UDMR

Mai mult despre: , ,

Comentarii: