Iohannis, invitat in STRADA de protestatari. Iata LISTA lor de revendicari, nimic nu le-a scapat

news

Protestatari il cheama pe presedintele Klaus Iohannis in strada, in aceasta seara, pentru a discuta despre revendicarile lor. „Ii reamintim Presedintelui Iohannis ca doar cu un an in urma n-a avut nicio dificultate sa vina in Piata Universitatii pentru a-si savura victoria in alegeri”, spun cei de la Uniti Salvam

„Domnule Presedinte, societatea civila va convoaca la consultari in strada! Klaus Iohannis a invitat ieri ONG-urile ‘cu larga recunoastere publica’ si pe manifestanti ‘sa indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate’, le-a dat un deadline scurt si o adresa de mail. Suntem foarte curiosi sa vedem cum se va aseza ‘strada’ in cateva fotolii capitonate.

Ii reamintim Presedintelui Iohannis ca doar cu un an in urma n-a avut nicio dificultate sa vina in Piata Universitatii pentru a-si savura victoria in alegeri. Suntem de parere ca a venit timpul sa ne mai faca o vizita — la Bucuresti, la Cluj, la Timisoara, Iasi, Constanta sau, daca prefera, la Sibiu —, dar in strada!”, se afirma pe pagina de Facebook a grupului Uniti Salvam.

Intre timp, protestatarii au reusit sa alcatuiasca si o lista de revendicari. „Pentru astea luptam, pentru astea iesim in strada. Astea ne vor aduce mai aproape de un trai civilizat. Iohannis, asta vrea lumea din strada”, afirma protestatarii.

Iata lista, postata pe raluxa.com.

Guvern

Repetate scandari “Romanii vor schimbare”, “Toate partidele, aceeasi mizerie”, “Toata partidele fura prin rotatie” => Numirea unui prim-ministru care nu face parte dintre liderii actuali ai clasei politice de la Bucuresti.
Interimat pana la alegeri, guvern tehnocrat
Guvern tehnocrat, concurs pentru fiecare post ocupat.
Reducerea puterii mecanismului de Ordonante de Urgenta
Limitarea ordonantelor de urgenta la maxim 2 pe an; de asemenea, fiecare ordonanta se va referi la un singur subiect, nu ordonante cu subiecte multiple.

Parlament

Dizolvarea parlamentului (avem nevoie de oameni noi care sa ne reprezinte)
Oamenii au scandat repetat “Am votat 300, nu 600” => Respectarea referendumului prin care s-a votat micsorarea numarului de parlamentari, vot pe care “alesii“ nu au dat nici doua parale.
Reducerea numarului de parlamentari la maximul 300
Parlament unicameral conform celor votate la referendum si un numar total de maximum doua mandate (presedinte, senator, deputat, primar, consilier judetean sau local).
Votul din Parlament sa fie unul la vedere, fara bilute si alte cacaturi, sa stim care din dobitocii de acolo nu e de acord atunci cand se cere urmariea penala a unuia dintre ei.

Biserica

Eliminate privilegiile Bisericii Ortodoxe Romane
Reducerea bugetului pentru culte si marirea celui pentru educatie si sanatate. Biserica poate fi sustinuta de credinciosi.
Biserica sa plateasca taxe si impozite la stat pe toate veniturile. Si sa se clarifice de ce incalca legea implicandu-se in politica. Sa nu mai primeasca bani de la bugetul de stat.
Statul roman sa nu finanteze niciun cult religios. Orice forma de ajutor sau subventie directa sau indirecta din bani publici catre cultele religioase sa fie interzisa. Activitatile si bunurile cultelor religioase se impoziteaza. Propun alocarea acestor bani direct catre sectorul medical.
Bisericile sa plateasca impozit si confiscate si date statului inapoi padurile si tot ce au primit neconstitutional.
Bisericile si lacasurile de cult sa fie obligate sa detina autorizatii pentru securitatea la incendii,la fel ca in orice spatiu public destinat populatiei.

Avocatul Poporului

Demisia in regim de urgenta a magaroiului de Ciorbea, cica avocat al poporului!
Avocatul poporului sa fie ales de cetateni.

Privilegii, restrictii si pedepse demnitari

Eliminarea imunitatii demnitarilor pentru fapte penale in orice faza a anchetei
Interzicerea pe viata de a mai ocupa functii publice pentru demnitarii condamnati pentru fapte de coruptie.
Un demnitar condamnat pentru fapte de coruptie in timpul mandatelor isi pierde toate drepturile aferente prezentei in Parlament, inclusiv pensia speciala.
Fara pensii speciale! Fiecare primeste la pensie dupa cum a cotizat.
Demnitarii alesi sau numiti sunt platiti din bani publici si responsabili pentru gestionarea averii romanilor. Aceasta se considera circumstanta agravanta in cazul faptelor penale ce au ca scop deturnarea banului public spre entitati private, iar pedepsele celor gasiti vinovati se dubleaza. In cazul in care inculpatul colaboreaza si ajuta la recuperarea integrala a prejudiciului, acesta va beneficia de reducerea la jumatate a pedepsei cu inchisoarea.
Politicienii sa nu mai aiba voie sa intre in alte companii ca membri actionari
Interzicerea totala a treseismului politic. Pierderea mandatului si a dreptului de a candida.
Reducerea privilegiilor bugetare ale alesilor: mai putine masini de serviciu, mai putine bilete de avion, mai usor cu banii de cazare in Bucuresti, etc. E momentul sa mearga pe jos, pe bicicleta, cu metroul si cu trenul, ca nu prea stiu cum e. Plus ca pe mine nu m-a intrebat nimeni la angajare daca am cu ce sa vin sa muncesc.
Abrogarea ordonantei care aproba pensii speciale pentru parlamentari.
Interzicerea oricaror functii politice sau publice cat si posibilitatea de a initia afaceri cu statul politicienilor
Suspendarea din functiile publice sa fie obligatorie la momentul punerii sub acuzare de catre justitie.
Infiintarea unei comisii apolitice formata din 5 membri, pentru evaluarea si supravegherea activitatii alesilor. (norme de recrutare). Aceasta comisie va monitoriza absentele nemotivate, lunar. La 2 absente nemotivate intr-o luna, demnitarul pierde 10% din indemnizatie. La 4 absente nemotivate intr-o luna, va pierde 20% din indemnizatie. La 5 absente nemotivate intr-o luna sau la 15 intr-un semestru, isi va pierde mandatul. De asemenea, comisia va monitoriza promisiunile din campania electorala. Cand un politician va promite ceva in campanie pentru a fi ales, va trebui sa o faca in scris, cu prezentarea pasilor si perioadei de timp pentru implementarea promisiunilor. Comisia va fi responsabila cu evaluarea, din 6 in 6 luni, a stadiului de implementare a acelor promisiuni. Daca dupa 4 evaluari se constata ca nu au fost respectati pasii prezentati, demnitarul isi pierde mandatul.
Nu cunosti cel putin o limba straina la perfectie, nu te baga in politica.
Separarea reala a puterilor statului: un ministru nu poate fi si ministru, si parlamentar in acelasi timp.
Comisiile parlamentare sa fie formate numai din specialisti pe domeniile respective.
Nici un om politic care a ocupat functii in ultimii 25 de ani sa nu mai aiba drepturi politice in urmatorii 25 de ani.
Sa se desfinteze toate birourile parlamentare unde sunt angajate rudele lor, parlamentarii sa circule cu masinile personale, sa ,fie cazati in camere modeste,Casa Poporului sa fie inchisa pentru ca stim cu totii citi bani inghite anual. (n.a aici cititi si Ce as face eu din Casa Poporului)
Conducatorul ANI sa fie ales de cetateni pe baza CV-urilor publice . Acesta nu trebuie sa fi facut parte din nici o structura de partid.
Alegerea sefilor DNA si ai Parchetului General prin scrutin universal

Coruptie

Cel mai larg adoptat avertisment/scandare pe strazi a fost “Coruptia ucide” => Parlamentarii si membrii Guvernului nu mai trebuie sa beneficieze de un statut privilegiat in fata legii si anchetelor de coruptie, privilegiu de care ceilalti cetateni nu au parte.
Repetate scandari “Jos Coruptia” / “Jos Sistemul” => Confiscarea integrala in termen de 3 luni a averilor politicienilor si oficialilor condamnati definitiv pentru coruptie (banii furati dau energia acestui sistem corupt).
Pedepsele pentru fapte de coruptie sa porneasca de la 10 ani de inchisoare. Pentru recuperarea prejudiciului prin colaborarea totala a inculpatului, pedeapsa se reduce la jumatate.
Pedepsele pentru fapte de coruptie nu beneficiaza de eliberare conditionata inainte de termen.
Nu exista pedeapsa cu suspendare pentru fapte de coruptie. Pedepsele cu inchisoarea pentru multiple capete de acuzare nu se mai comaseaza, ci se cumuleaza. Condamnarea sa ramana definitiva si sa fie executata, indiferent cate carti scriu prin puscarie.
Condamnarea pentru fapte de coruptie inseamna interzicerea dreptului de a mai detine functii publice vreodata.
Simplificarea procedurilor legale actuale referitoare la confiscarea averilor celor condamnati pentru coruptie si fraude.
Inasprirea pedepselor pentru coruptie si abuz in serviciu

Sistemul electoral

Votul electronic si prin corespondenta pentru toata lumea si la toate tipurile de alegeri.
Noua lege electorala. Actuala e dezastruoasa.
Egalitate in numarul de semnaturi necesare unei candidaturi pentru cei afiliati politic sau cei independenti
Transparenta finantarii campaniilor electorale
Inasprirea la sange a legii in ceea ce priveste mita electorala si finantarea partidelor.
Punctul 8 de la Timisoara – actualizat cu completarile necesare
Legi care sa interzica prezenta oamenilor certati cu legea pe listele parlamentare propuse de partide
Schimbarea legii partidelor
Referendum pe teme sociale si economice din 6 in 6 luni declansat de presedinte.
Sa fie la impuse, pentru fiercare partid, prezentarea unui Shadow Cabinet, inainte de alegeri- astfel incat sa stim cine ce experienta are si ce politici propune pentru fiecare minister
Impunerea reformarii partidelor (min. 50% din numele propuse la viitoarele alegeri sa fie noi)
Tragerea penala la raspundere a alesilor care au nu si-au dus la indeplinire promisiunile electorale.
Un buget limitat, egal si transparent pentru campaniile electorale!
Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
Referendumuri pentru toate deciziile de interes pentru tara.
Eliminarea obligativitatii pragului de 5% la nivel national, ca sa poti participa independent la alegeri.
Toate partidele politice care au datorii (la stat, firme/pers.private) nu vor mai fi admise la alegeri.

Siguranta publica

Vrem revizuirea de urgenta a planurilor de interventie pentru situatii de urgenta, pentru incendii si pentru cutremure, care in Bucuresti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comerciala in cladiri ne-consolidate si care prezinta risc de prabusire trebuie interzisa.
Vrem echipament modern pentru pompieri si pentru toti cei care lucreaza DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor sa creasca iar conditiile lor de lucru imbunatatite.
Vrem introducerea in trunchiul scolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educatiei comunitare, care sa cuprinda instructie de prim ajutor, exercitii pentru situatii de urgenta (cutremure, incendii, inundatii ), educatie rutiera. si de prevenirea incendiilor.
Interzicerea fumatului in spatii publice inchise!
Vrem ca toate locatiile din tara care gazduiesc evenimente celui din Club Colectiv sa fie verificate in regim de urgenta pentru a se asigura ca detin infrastructura necesara in caz de incendiu. Vrem ca materialele fono-izolante care nu sunt ignifuge sa fie interzise!

Aparatul public

Simplificarea legislatiei din sectorul public si introducerea mecanismelor de control menite sa elimine coruptia.
Toti cei care sunt in aparatul de stat sa fi terminat CORECT o facultate si sa fie testati. Nu se poate sa ne conduca analfabeti care isi iau bacul la 40 de ani.
Digitalizarea obtinerii documentelor, obtinerea lor pe internet.
Digitalizarea intregului sistem fiscal, astfel incat informarea, consultarea statutului contribuabilului (taxe, impozite, amenzi – istoric, de plata, valori viitoare anticipate, etc) si planificarea cheltuielilor sa fie mult rapide, relevante si actualizate continuu.
Identificarea punctelor fierbinti ale birocratiei si diminuarea ei prin informatizare
Toate functiile publice sa fie ocupate prin interviu, cu CV si scrisoarea e intentie. Cei care le ocupa sa aiba evaluare anuala prin sondaj public pe obiectivele pe care si le-au enuntat.
Modificarea legii achizitiilor publice, care nu face altceva decat sa legalizeze furtul. Pretul de achizitie al unui bun/serviciu sa nu poata depasi 10-15% din valoarea lui de piata. Conf. actualei legi, daca vrei un surub pe care il gasesti in orice magazin cu 1 leu, poti sa faci licitatie si sa ai trei oferte, din care cea mai mica, aia de 5 lei , este castigatoare, desi fara licitatie era mult mai ieftin.
Ref. la legea achizitiilor, urgent crearea unei baze de data cu preturile de piata pentru produse, servicii si executarea de lucrari, actualizata macar trimestrial de Institutul national de Statistica, la care sa aiba acces toate institutiile publice in momentul contractarii.
Eliminarea controlului politic asupra TVR.
Cresterea salariilor din zona bugetara in functie de responsabilitati si merite

Mediu de afaceri

Vrem simplificarea si clarificarea cadrului legislativ privind functionarea spatiilor comerciale, in acest moment plin de lacune, neclaritati si neconcordante. Responsabilitatile trebuie sa fie clare, la fel si sanctiunile.
Predictibilitatea mediului de afaceri

Transparenta si depolitizare

Transmisia live la TV a consultarilor dintre presedintele Iohannis si reprezentantii societatii civile invitati sa reprezinte „strada”.
Publicarea tuturor finantarilor, donatiilor si sponsorizarilor catre partidele politice, candidatii independenti, angajatii si alesii statului.
Adoptarea unor legi transparente, fara loc de interpretari juridice!
Reducerea numarului serviciilor secrete, a bugetelor lor si transparentizarea activitatii lor.
Fara numirea politica a Procurorilor si Magistratilor!
Reevaluarea personalului din ministere, agentii, functii cheie.
Depolitizarea institutiilor statului.
Transparenta totala a licitatiilor publice.
Orice contract intre stat si companie sa fie publicat in presa.
Sefii serviciilor descentralizate din teritoriu sau angajatii acestor servicii (inspectoratele etc.) sa nu fi facut niciodata parte dintr-un partid politic.
Functionarii publici de la orice nivel sa nu fi facut parte din nici un partid politic.
Depolitizarea aparatului de justitie. Identificarea si eliminarea persoanelor compromise politic din justitie si crearea unei structuri care sa controleze activitatea justitiei pana in momentul in care poate actiona independent, fara influente din partea clasei politice.
Modificarea legii privind ofiterii acoperiti, pentru a elimina posibile manipulari prin presa, decizii politice, justitie si alte domenii sensibile de catre servicii.
Desecretizarea tuturor contractelor incepand din 1990.
Orice dezbatere a unei legi de catre parmalentari/guvernanti sa fie filmata si postata pe retelele sociale.
Membrii institutiilor de control (politie rutiera, control ISU etc.) sa aiba obligatoriu in timpul controlului camere video + microfon cu inregistrarea interactiunilor (si fara posibilitate de oprire).
Transparenta cheltuielilor publice, prin publicarea lor pe siteul fiecarei institutii

Resurse naturale

Furturile de masa lemnoasa din paduri se pedepsesc cu inchisoarea de la 5 la 15 ani, in functie de cantitate. De asemenea se executa silit inculpatul pentru recuperarea prejudiciului.
Braconajul, inclusiv cel piscicol, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 7 ani (norme care sa delimiteze braconajul real)
Elaborarea unor politici concrete de reimpadurire constanta (a se vedea modelul finlandez).
Pedepse cu inchisoarea pentru cei care chinuiesc si tortureaza animale.

Sanatate

Vrem minim 10% din PIB pentru sanatate, media europeana a finantarii pentru acest domeniu.
Bugetarea invatamantului, sanatatii si culturii cu prioritate in urmatorii zece ani, cu minim 10% din PIB fiecare.
Vrem sa nu se mai inchida spitale ci sa se construiasca! Vrem ca personalul sa fie bine remunerat si instruit, atat medicii cat si auxiliarii. Vrem demisii la varful Ministerului Sanatatii pentru amanarea darii in folosinta la timp a Unitatii Moderne pentru arsi de la Spitalul Floreasca.

Educatie

Cresterea PIB-ului pentru Educatie
Educarea copiilor de toate varstele si a adultilor care vor sa cunoasca, despre sistemul politic, cum se dezvolta si cum pot ajuta cetatenii
Construirea mai multor scoli, pregatirea mult mai avansata a cadrelor didactice, si platirea acestora pentru munca de a ne invata copii
Introducerea orei de educatie comunitara in scoli (incluzand exercitii de prim ajutor si de evacuare in caz de incendii)
Concedierea “profesorilor” care au plagiat sau indruma in mod constient doctoranzi plagiatori
Consider ca e vital pentru viitorul natiunii noastre ca invatamantul sa aiba un buget indestulator pentru a se reforma fundamental sistemul, in ce priveste programa, care acum e cu 50 ani in urma fata de anii in care traim, si pt a se dota scolile in mod adecvat pt un invatamant modern, pt a atrage sau mentine educatori si profesori de calitate si implicati sufleteste in ceea ce fac.
Retragerea diplomelor de doctor/master/licenta are plagiatorilor

Protectie sociala

Venitul minim garantat 250 euro
Apa, canal, gaz si electricitate in toate localitatile tarii.
Ajutoarele sociale vor fi conditionate de curatenia mediului din zona arondata localitatii in care acestea sunt solicitate. Daca apele si pasunile sau padurile sunt pline de gunoaie, se vor reduce cu 25% ajutoarele sociale si salariile angajatilor din administratia locala. Banii economisiti se vor folosi pentru ecologizarea zonei.

Anchete

Vrem ancheta rapida, corecta si transparenta in investigarea tragediei din Club Colectiv. Vrem sa li se comunice cetatenilor rezultatul anchetei.
Vrem ca toti cei care au participat la operatiunile de salvare din Club Colectiv sa poata vorbi liber, fara sa fie amenintati!
Redeschiderea dosarelor de la revolutia din ’89. Mortii isi cer si isi merita dreptate!
Deschiderea cercetarilor in dosarul marilor afaceri cu statul : autostrada, Rompetrol- Lukoil, OMV
Anchetarea tuturor celor implicati in esecul proiectelor autostrazilor
Desecretizarea marilor privatizari esuate si raspunderea penala pentru nerespectarea clauzelor contractuale.
Sa se investigheze cum a scapat Ponta de acuzatia de plagiat. Sa se modifice legislatia astfel incat sa nu mai fie posibil asa ceva.
Alegerea comandantilor sectilor de politie si a procurorilor prin vot, ca in SUA. Asa poate or sa-si dea interesul sa patruleze si sa rezolve cazurile.
Modificarea Codului Penal pentru inlesnirea activitatii DNA.
Averile care nu pot fi demonstrate cu acte sunt confiscate de catre stat.
Confiscarea averilor ilicite de la toti cei care sunt condamnati definitiv, inclusiv cele instrainate

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: