Iohannis, iritat ca fiica lui Marcel Vela a ajuns secretar de stat: „Ma astept la o accelerare a procedurilor de reformare a institutiilor”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a precizat ca se asteapta la o accelerare a procedurilor de reformare a institutiilor publice si a transmis acest mesaj si conducerii coalitiei. „Voi urmari cu foarte mare atentie sa se intample aceste lucruri”, a mai spus seful statului.

„Este evident ca mai e mult de lucru si nu as vrea sa intru in detaliile unor cazuri concrete care vor fi explicate de ministrii de resort sau de altii care raspund direct de aceste chestiuni, insa pot sa va spun ca ma astept la o accelerare a procedurilor si la o accelerare a procedurilor de reformare. Acest lucru l-am spus si conducerii coalitiei si voi urmari cu foarte mare atentie sa se intample aceste lucruri”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat intr-o conferinta de presa marti daca e multumit de ritmul in care evolueaza depolitizarea si reprofesionalizarea institutiilor statului, in contextul numirilor la APele Romane, ANSVA sau numirea fiicei partenerei de viata a lui Marcel Vela intr-un post de subsecretar de stat.

Pe 13 aprilie fiica partenerei de viata a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Plesa, a fost numita vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Arii Naturale Protejate printr-o decizie a premierului Florin Citu.

Seful Executivului a afirmat, intrebat miercurea trecuta, cand va fi prezentat raportul in urma verificarilor facute de Corpul de Control la Apele Romane, ca va solicita situatia cu privire la stadiul raportului, insa de fiecare data cand un raport a fost finalizat, el a fost prezentat public.

Fosta chelnerita care fusese angajata la Administratia Bazinala de Apa Prut-Barlad a demisionat, in urma materialului Recorder. Postul inginerului Gabriel Musteata, care s-a opus angajarilor politice si a vorbit cu jurnasistii a fost desfiintat, acesta fiind lasat sa plece dupa o experienta de 25 de ani. Singurul care a ramas in functie este directorul Petru Avram, vicepresedntele PNL Iasi.

Procurorii DNA Iasi au dispus urmarirea penala a mai multor suspecti, in legatura cu angajarea fictiva la Primaria Vatra Moldovitei, judetul Suceava, a doua persoane care ulterior au fost detasate la Apele Romane. Primarul, viceprimarul si secretarul comunei sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu, la fel si Petru Avram, directorul Administratiei Bazinale de Apa (A.B.A) „Prut-Barlad”. Cele doua persoane angajate fictiv sunt acuzate de complicitate la abuz in serviciu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: