Iohannis a izbucnit in ras cand a fost intrebat despre prezenta lui Dancila la Vatican: „Nu a inteles foarte bine doamna despre ce s-a vorbit acolo”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a izbucnit in ras, sambata, la Blaj, cand a fost intrebat despre prezenta premierului Dancila la Vatican.

„Dati-mi voie sa cred ca nu a inteles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmarit intreaga evolutie si, in final, a aparut si comunicatul oficial al Vaticanului despre acea intalnire si, intr-adevar, acolo se spune ca s-a vorbit despre Presedintia Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, in prima parte a lui 2019. Singura explicatie a mea este ca doamna a inteles ca este vorba despre vizita si nu despre presedintie. Deci o confuzie inexplicabila”, a spus razand Iohannis.

Intrebat despre anuntul lui Dancila privind vizita Papei in Romania, Iohannis s-a amuzat din nou.

„Pot sa va spun ca stiu, dar la acest nivel si chiar in relatia cu Vaticanul exista niste reguli si niste norme foarte clare. Atunci cand vor fi lamurite absolut toate detaliile, atunci se va anunta simultan si de catre Vatican, si de catre Administratia prezidentiala, si nu de alti vizitatori sau audianti intamplator”, a spus presedintele.

El a reiterat ca Dancila trebuie sa demisioneze.

„Cred ca Viorica Dancila ar face bine sa faca ce i se spune (sa demisioneze – n.red.)”, a subliniat Iohannis.

Nuntiul Apostolic in Romania a facut, vineri, precizari transante dupa ce premierul Dancila a anuntat de la Vatican ca Papa va veni intr-o vizita in Romania.

„Nuntiul Apostolic in Romania, E.S. Miguel Maury Buendia, m-a rugat sa fac pentru presa o precizare: Cand se va stabili vizita Papei Francisc in tara noastra, anuntul acesteia va fi facut simultan de cele doua parti: Statul Vatican si Presedintia Romaniei. Comunicatul de azi al Sf. Scaun nu face vreo referire la viitoarea vizita”, a anuntat Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: