Iohannis l-a ignorat pe Gadea, insa Radu Tudor ii repara sefului orgoliul ranit. Dezbaterea lui Iohannis, sursa de tensiuni la Antena 3

politica

Radu Tudor a primit invitatie nominala de a participa la dezbaterea organizata de Klaus Iohannis, situatie care a starnit gelozii si nemultumiri profunde la nivelul managementului Antena 3. Tudor tine sa anunte acum ca decizia de a participa a „apartinut conducerii Antena 3, a directorului general Mihai Gadea”.

„A fost o decizie a conducerii Antena 3, a directorului general Mihai Gadea”, a spus Radu Tudor pentru DC News. Radu Tudor se fereste insa sa mentioneze ca Mihai Gadea nu a facut decat, cel mult, sa-i aprobe participarea la dezbaterea lui Iohannis.

CTP a dezvaluit, luni, ca invitatiile au fost facute nominal, motiv pentru care el refuza la participe la dezbatere.

„Am fost sunat de Administratia Prezidentiala, mi-a spus ca sunt primul sunat si invitat, atat ca formator de opinie cat si ca reprezentant Digi24. I-am spus ca nu sunt angajat al Digi24, nu pot sa reprezint postul de capul meu. A insistat doamna de la Cotroceni, ‘acestea sunt calitatile in care va invitam’.

Am sunat conducerea postului Digi24 si am spus ‘Iata ce vrea Cotroceniul’. Conducerea a fost de acord, eu m-am gandit ca nu este normala aceasta invitatie nominala.

Am avut apoi a doua convorbire, si am vazut ca este vorba de invitatii nominale, un numar restrans pana in 10. Asta arata ca o receptie exclusivista a domnului Iohannis, am spus ca nu se poate asa ceva. Nu are deptul sa faca o selectie a jurnalistilor, nu vreau sa ma numar printre jurnalistii preferati ai dlui Iohannis, nici ai altui politician, prefer sa fiu detestati de toti.

Am comunicat Cotroceniului ca nu voi veni la aceasta dezbatere. Daca invitatiile sunt trimise redactiilor, sa decida acestea, atunci eu pot sa revin si sa particip. De atunci nu am mai primit nicio reactie. Conducerea postului a fost de acord cu decizia mea”, a declarat CTP la Digi24.

Intrebat de DC News daca stie pe ce criterii au fost invitati jurnalistii la dezbaterea organizata de Klaus Iohannis, Radu Tudor a raspuns: „Nu stiu, nu pot sa spun pe ce criterii. Banuiesc ca fiecare invita pe cine vrea, asa cum noi invitam pe cine vrem la emisiunile noastre televizate si politicienii invita pe cine considera ei la o dezbatere”.

Informatii despre starea de nemultumire de la Antena 3 au aparut, duminica, pe site-ul lui Iosif Buble, fost angajat al acestui post.

Site-ul lui Buble citeaza o „sursa dintr-o televiziune de stiri” care se plange ca nu au fost contactati inainte sefii televiziunii pentru a permite jurnalistului invitat sa participe la dezbaterea cu Iohannis.

”Noi am aflat de la altii ca l-au sunat si i-au spus sa mearga. Cred ca normal era sa contacteze redactorul sef sau directorul statiei si sa se decida de comun acord, pentru ca omul contactat din partea presedintelui merge acolo si reprezinta institutia, nu pe sine”, a declarat sursa pentru stiripesurse.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: