Iohannis l-a lesinat azi inca o data pe Ciolacu. De data aceasta definitiv, impreuna cu tot partidul

opinii

Anuntul lui Klaus Iohannis privind „repararea” legilor justitiei in perioada urmatoare reprezinta cea mai mare lovitura pe care o putea incasa PSD in preajma alegerilor. Ciolacu inca vorbeste, dar cariera sa politica este lesinata definitiv, laolalta cu viitorul PSD.

Justitia reprezinta in continuare punctul cel mai vulnerabil al PSD. Ciolacu si trupa din jurul lui, aceeasi ca si pe vremea stapanului Dragnea, se chinuie din rasputeri sa faca uitat trecutul recent al partidului, incercand sa umple agenda publica cu teme false sau extrem de populiste. De aceea, mai toata presa controlata prin publicitatea masiva varsata de Firea si de primariile PSD a ignorat total dezvaluirile lui Tudorel Toader, primul oficial al Regimului Dragnea care confirma asaltul salbatic asupra statului de drept al penalului Dragnea, alaturi de tot partidul sau.

Declaratiile lui Toader pareau sa fie sortite ingropaciunii, pana cand a iesit miercuri Klaus Iohannis. Nu numai ca a amintit de „politele” pe care si le platesc acum fostii complici, dar a anuntat un proiect politic care va ingropa chiar PSD chiar inainte de alegeri: „repararea legilor justitiei”.

Cu acest proiect, Iohannis nu numai ca reseteaza agenda publica, pe care PSD incepea sa o domine cu ajutorul puternicului sau aparat de propaganda, prin care lansa constant teme populiste, dar a plasat si o mina la baza PSD care va exploda in plina campanie electorala.

Guvernul urmeaza sa prezinte in perioada urmatoare in Parlament un set de „proiecte de legi pentru a fi reparate aceste legi ale justitiei”, a anuntat Iohannis. Astfel, majoritatea PSD din Parlament se va afla in fata unei situatii imposibile, care cel mai probabil va genera implozie in PSD.

„Repararea legilor” va insemna ca parlamentarii PSD sa voteze impotriva modificarilor pe care tot ei le-au aprobat cu mai putin de doi ani in urma. Subiectul va starni un interes maxim din partea opiniei publice care va urmari cum va fi votat fiecare articol de catre PSD-ul cel „reformat” al lui Ciolacu. Insa parlamentarii PSD nu raspund in primul rand la comenzile lui Ciolacu, ci ale baronilor locali care i-au trimis acolo, cei mai multi fiind penali, sau ale altor grupuri de interese, cum ar fi cele reprezentate de Dan Voiculescu si alti miliardari negri. „Repararea legilor” ar putea insemna noi ani de puscarie sau confiscarea unor bune parti din averile lor, ceea ce nu poate fi nicicum acceptat.

La toate aceste presiuni interne, se vor adauga si cele ale falangei vadimisto-ninonino Olguta Vasilescu-Serban Nicolae-Eugen Nicolicea-Florin Iordache, grupare extrem de puternica in PSD, care nu va accepta nici in ruptul capului o asemenea umilinta, de a-si inghiti inapoi mizeria din legile justitiei.

Asa ca este de asteptat ca impotriva propunerilor venite din partea Guvernului sa fie declansate din nou katiusele mediatice ale PSD, insotite de isteria si zbieretele aferente privind „abuzurile”. Astfel ca tema justitiei va reveni in forta chiar in campania electorala, iar Ciolacu nu va mai avea deloc puterea sa o opreasca. Cel mai probabil va incerca sa aplice din nou tertipuri parlamentare pentru amanarea votului pana dupa alegerile parlamentare, insa presiunea publica, mai ales a presedintelui Iohannis, va fi prea mare pentru a reusi. Iar in momentul in care valetii din Parlament ai baronilor rosii si miliardarilor negri vor vota impotriva „repararii legilor justitiei”, PSD va deveni istorie.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: