Iohannis lanseaza lovitura de gratie impotriva Regimului Dragnea. Pregateste referendumul pe justitie

politica

Presedintele Klaus Iohannis s-a decis sa organizeze un referendum pe justitie in ziua alegerilor europarlamentare, el inpand deja sa lucreze in acest sens, anunta surse din cadrul Administratiei Prezidentiale, citate de jurnalistii de la g4media.ro.

„Iohannis a inceput sa lucreze la strategia pentru declansarea unui referendum pe justitie in ziua alegerilor europarlamentare, pe 26 mai”, anunta sursele de la Cotroceni.

Potrivit legii, stabilirea datei referendumului este atributul exclusiv al presedintelui, fara ca Gauvernul sau Parlamentul sa poata interveni.

Presedintele Iohannis a lansat ideea unui referendum pe justitie inca din ianuarie 2017, in momentul in care PSD a demarat atacurile la justitie prin modificarea codurilor penale.

CCR a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, ca e neconstitutionala interzicerea organizarii unui referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare.

Magistratii au admis, astfel, sesizarea facuta de presedintele Romaniei in data de 17 ianuarie cu privire la legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala primita la promulgare la finalul anului trecut.

Seful statului a argumentat, in sesizarea transmisa Curtii Constitutionale, ca o asemenea norma legislativa care interzice organizarea unei consultari populare odata cu desfasurarea alegerilor europarlamentare incalca prevederile constitutionale, existand decizii anterioare ale CCR in acest sens.

Alegerile europarlamentare au loc in data de 26 mai.

Mai mult despre: ,


Comentarii: