Iohannis lasa binomul PSD-Antena 3 fara replica. Presedintele l-a decorat pe disidentul Iulius Filip

politica

Administratia Prezidentiala a anuntat, joi, ca presedintele Iohannis l-a decorat pe disidentul Iulius Filip. PSD si Antena 3 au declansat in ultima perioada o ampla campanie in jurul lui Iulisu Filip al carei scop este denigrarea lui Augustin Lazar si a lui Klaus Iohannis.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit Crucea Nationala „Serviciul Credincios” clasa a III-a domnului Iulius Filip, disident anticomunist si fost detinut politic, in semn de apreciere deosebita pentru determinarea si curajul cu care a luptat impotriva abuzurilor regimului comunist si in semn de respect pentru suferintele indurate in inchisorile comuniste, aparand valorile democratice.

Presedintele Klaus Iohannis a actionat, inca de la preluarea mandatului, pentru apararea memoriei victimelor regimurilor totalitare si asumarea corecta a trecutului recent, in acord cu valorile si principiile europene. Prima actiune publica a Presedintelui Romaniei a fost decorarea, in data de 22 decembrie 2014, a domnului Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, cu Ordinul National „Steaua Romaniei”, in grad de Cavaler, in semn de apreciere pentru inalta sa tinuta morala, pentru demnitatea si curajul cu care a militat pentru libertate si democratie.

Din 2014 si pana in prezent, Presedintele Romaniei a decorat 55 de fosti detinuti politic, care au fost lipsiti de libertate in mod abuziv, fiind inchisi in marile inchisori comuniste (Gherla, Aiud, Jilava), in lagarele si coloniile de munca de pe traseul Canalului Dunare-Marea Neagra sau din Balta Brailei, ori au fost deportati de autoritatile comuniste.

Mai mult despre: ,

Comentarii: