Iohannis le arata pesedistilor care le este locul. PSD, ultimul pe lista consultarilor de la Cotroceni

politica

Presedintele Klaus Iohannis se va consulta, vineri, cu partidele si formatiunile parlamentare pe tema unui nou guvern, dupa ce motiunea de cenzura a fost adoptata de Parlament.

Astfel, consultarile la Palatul Cotroceni vor incepe vineri, la ora 11,00, cu delegatia PNL, urmand ca apoi seful statului sa se consulte cu delegatia USR – ora 11,30, cu delegatia UDMR – ora 12,00, cu delegatia PMP – ora 12,30, cu delegatia grupului parlamentar Pro Europa – ora 13,00, delegatia ALDE – ora 13,30, delegatia grupului parlamentar al minoritatilor nationale – ora 14,00 si cu delegatia PSD – ora 14,30.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat convocarea partidelor parlamentare pentru consultari, subliniind ca este nevoie urgenta de un guvern.

„Voi convoca partidele parlamentare la prima runda de consultari maine, incepand cu ora 11,00, fiindca avem urgenta nevoie de un guvern. Voi asculta optiunile partidelor si voi propune o solutie de executiv cu mandat foarte clar, care sa asigure o guvernare responsabila si eficienta pana la urmatoarele alegeri parlamentare, indiferent cand se vor desfasura acestea”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca cea mai buna solutie pentru redarea legitimitatii Parlamentului sunt alegerile anticipate.

„Acestea nu se pot face decat daca exista un consens al formatiunilor parlamentare. In cadrul consultarilor va conta in ce masura exista un astfel de consens si care este cea mai buna varianta pentru bunul mers al Romaniei in perioada imediat urmatoare”, a adaugat Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: