Iohannis le taie avantul PSD-istilor: „Alegerile locale vor avea loc pe 6 decembrie. Unii parlamentari nu se mai satura”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, transant, ca alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, chiar daca PSD face eforturi pentru a le amana pana in luna martie a anului viitor.

„O democratie nu functioneaza fara alegeri. Alegerile trebuie sa aiba loc, nu putem functiona cu un Parlament fara puteri depline. Chiar daca ar ramane acest parlament dupa 20 decembrie, nu va mai avea puteri depline. Cu cat am putea amana alegerile? Maxim 3 luni si ajungem la finalul iernii. Chiar daca admitem ca sunt conditii speciale, cu foarte multe persoane bolnave, trebuie sa gasim o forma de campanie online, tv si sa mergem la vot. Actul de votare in sine nu e mai periculos decat mersul dupa paine. La alegeri organizarea a fost buna”, a declarat presedintele.

„Alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, ele sunt programate. Mandatul Parlamentului nu poate fi prelungit prin lege.

Oricate proiecte de legi ar pune pe masa unii parlamentari care nu se mai satura si mai vor sa surubareasca acolo la legi, acest lucru nu se poate prin Constitutie”, a mai spus Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: