Iohannis merge la Consiliul National al PNL pentru a impulsiona lupta cu PSD: „Lasati deoparte disputele marunte”

politica

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sambata la Consiliul National al PNL, dupa ce invitatia i-a fost adresata de liderul formatiunii, Ludovic Orban, au declarat surse din partid pentru News.ro. De asemenea, in cadrul Consiliului ar fi urmat sa se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discutie se va amana in contextul participarii presedintelui.

Aceleasi surse au declarat ca presedintele Klaus Iohannis a cerut sa „fie liniste in partid” si sa nu mai existe „dispute marunte”. Tot presedintele ar fi spus ca nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul ca actuala conducere este legitima si a fost aleasa cu majoritate de voturi.

De asemenea, in cadrul intalnirii dintre liderii PNL si presedinte, care a avut loc in urma cu cateva zile la Vila Lac 3, seful statului a transmis ca PNL trebuie sa se concentreze pe lupta cu PSD.

Presedintele ar mai fi spus ca nu este de acord cu atacurile mai multor lideri locali ai PNL la adresa lui Ludovic Orban, printre care liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, liderul de la Prahova, Iulian Dumitrescu, si liderul de la Ilfov, Marian Petrache.

Consiliul National al PNL se va reuni sambata, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seara, ca a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis in care s-au dezbatut ”teme majore” si a precizat ca discutia era necesara, in contextul in care liberalii au decis sustinerea sefului statului pentru obtinerea celui de-al doilea mandat de presedinte, iar Klaus Iohannis a anuntat ca va candida. In plus, Orban a spus ca au discutat despre pregatirea presedintiei romane a Consiliului Europei, avand in vedere ca Iohannis este ”singurul care mai salveza imaginea Romaniei”.

La sedinta de sambata, mai transmit sursele politice, va fi decisa o echipa pentru alegerile europarlamentare si prezidentiale din care vor face parte in primul rand cei care au discutat cu presedintele Iohannis: Ludovic Orban, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, Cristian Busoi, Emil Boc, Raluca Turcan, Gheorghe Falca, Gheorghe Flutur.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: