Iohannis, mesaj adresat studentilor: „Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunitatilor de finantare poate fi dificila”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a subliniat sambata, in mesajul transmis cu ocazia celei de-a XI-a editii a Congresului Studentilor din Romania, importanta educatiei financiare si a celei antreprenoriale, informeaza Administratia Prezidentiala, prin intermediul unui comunicat.

„Ma bucur sa observ ca temele abordate in cadrul Congresului sunt legate de integrarea studentilor pe piata muncii si in societate in ansamblul sau, remarcand aici componenta de educatie financiara. In conditiile in care recent ne-am revenit dintr-o criza economica globala cauzata de lipsa de responsabilitate in utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar si in contextul in care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale in spatiul public, aceasta educatie este mai importanta ca niciodata. In modernizarea economica a Romaniei, educatia antreprenoriala este la randul ei o dimensiune necesara. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunitatilor de finantare poate fi dificila. Pregatirea tinerilor cu abilitatile si competentele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piata ar putea multiplica numarul de idei bune de afaceri care se materializeaza in economie”, se arata in mesajul presedintelui, prezentat de consilierul de stat Ligia Deca, scrie Agerpres.

Conform aceleiasi surse, participarea studentilor pe piata muncii depinde si de o mai buna corelare a realitatilor si prognozelor economice cu domeniile de studiu.

„In acest sens, avem nevoie de o mai buna monitorizare a parcursului profesional al absolventilor si de o adaptare a structurii programelor de studii pentru dezvoltarea competentelor necesare atat in sectorul privat, cat si in cel public. Este din ce in ce mai evidenta nevoia de a inzestra tinerii cu acele cunostinte, abilitati si atitudini care sa le permita o flexibilitate crescuta. Piata muncii este intr-o dinamica accelerata si este foarte posibil ca o mare parte dintre cei care va aflati astazi aici sa va schimbati traiectoria profesionala, intrucat meseria pentru care va pregatiti va disparea in viitor”, a fost mesajul presedintelui.

El a aratat ca aceasta editie a congresului studentilor are o semnificatie speciala, in contextul celebrarii unui secol de la Marea Unire din 1918.

„Centenarul reprezinta un moment de regandire a prioritatilor, de reasezare a bazei economice si sociale a dezvoltarii noastre ca natiune, iar implicarea studentilor in toate aceste procese este esentiala. De altfel, in schimbarile majore produse in istoria Romaniei, contributia studentilor a fost foarte importanta, incepand cu revolutia pasoptista si continuand cu evolutia tuturor curentelor culturale, sociale si economice care au transformat Romania ultimilor 100 de ani”, a aratat seful statului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: