Iohannis, mesaj care va starni furia lui Tariceanu. Presedintele se adreseaza „liberalilor autentici” pentru a apara tara de intoarcerea in „trecutul intunecat”

politica

Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor un mesaj cu ocazia aniversarii a 143 de ani de la infiintarea Partidului National Liberal (PNL), in care spune ca Romania are nevoie ca PNL sa se implice activ in solutionarea disfunctionalitatilor si trebuie sa fie un partid care sa contribuie la prezevarea valorilor euroatlantice, reforma sistemelor publice, modernizarea societatii si la mentinerea statului de drept. De asemenea, Iohannis a transmis ca a devenit o necesitate asumarea valorilor liberalismului in aceasta perioada in care iliberalismului se resimte tot mai pregnant, pentru ca Romania sa-si pastreze nealterat cursul democratic pro-occidental si sa nu devieze catre trecutul intunecat.

„Romania are nevoie de un PNL implicat activ in solutionarea disfunctionalitatilor tarii noastre, un partid liberal care sa contribuie la prezervarea valorilor euroatlantice, la reforma sistemelor publice, la modernizarea societati, la promovarea tolerantei, a consensului si solidaritatii, la mentinerea statului de drept si la respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Sunt convins ca dumneavoastra, liberalii autentici, veti ramane profund angajati in sustinerea cu prioritate a angajamentelor Romaniei care rezulta din calitate de stat membru al NATO si UE si ca veti continua sa aparati principiile democratiei care stau la baza unei guvernari eficiente si predictibile”, se arata in mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis la aniversarea a 143 de ani a PNL, citit de consilierul prezidential Laurentiu Stefan la evenimentul organizat de PNL la sediul central al partidului.

Iohannis se declara convins ca liberalii vor continua sa apere principiile democratiei care stau la baza unei guvernari eficiente si predictibile.

“Sunt convins ca dumneavostra, liberalii autentici, veti ramane profund angajati in sustinerea cu prioritate a angajamentelor Romaniei care rezulta din calitate de stat membru al NATO si UE si ca veti continua sa aparati principiile democratiei care stau la baza unei guvernari eficiente si predictibile. Intr-o perioada complicata, in care pericolul iliberalismului se resimte din ce in ce mai pregnant, asumarea valorilor liberalismului a devenit o necesitate, pentru ca Romania sa-si pastreze nealterat cursul democratic pro-occidental si sa nu devieze catre trecutul intunecat. Va incurajez sa promovati aceste valori si sa le duceti mai departe”, se mai arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis, citat de news.ro.

In prezent, sustine presedintele Klaus Iohannis, “PNL trebuie sa duca mai departe mostenirea inaintasilor sai, oameni de stat demni, vizionari, pentru care consolidarea si reformarea statului au fost prioritare”.

Presedintele a tinut sa felicite liberalii pentru contributia la progresul Romaniei.

“Cu ocazia aniversarii a 143 de ani de existenta, felicit membri PNL si imi exprim recunostinta pentru contributia inestimabila pe care PNL a avut-o la progresul acestei tari. Istoria PNL se confunda, in mare masura, cu istoria Romaniei moderne, fiind cunoscut si recunoscut raportul semnificativ al liberalilor la proiectele majore care au creat si determinat consolidarea statului national roman. Inca de la aparitia sa, PNL a avut un rol esential pe scena politica a vremii”, adauga Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: