Iohannis, mesaj catre diaspora: „Autoritatile romane sa-i determine pe cei plecati sa se reintoarca acasa”

news

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-un mesaj cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni, ca autoritatile romane au responsabilitatea de a-si asuma o viziune pe termen lung si de a identifica oportunitatile care nu sunt inca suficient valorificate, astfel incat sa-i determine pe cei plecati sa se reintoarca acasa. ”Avem o diaspora numeroasa, care poate reprezenta forta capabila sa promoveze valorile si spiritualitatea noastra intr-o Europa in continua transformare”, afirma presedintele.

Mesajul integral al presedintelui Klaus Iohannis, transmis cu prilejul Zilei Romanilor de Pretutindeni:

”Dragi romani,

An de an, in ultima duminica a lunii mai, sarbatorim Ziua Romanilor de Pretutindeni.

Este un moment special, in care simtim ca suntem mai aproape unii de altii si, fie ca ne aflam in tara sau peste hotare, ne reafirmam identitatea nationala si atasamentul fata de Romania.

Avem o diaspora numeroasa, care poate reprezenta forta capabila sa promoveze valorile si spiritualitatea noastra intr-o Europa in continua transformare. In acelasi timp, autoritatile romane au responsabilitatea de a-si asuma o viziune pe termen lung si de a identifica oportunitatile care nu sunt inca suficient valorificate, astfel incat sa-i determine pe cei plecati sa se reintoarca acasa.

O economie stabila, stimularea investitiilor, accesarea fondurilor europene si directionarea lor catre proiecte strategice, toate acestea contribuie la dezvoltarea Romaniei si, implicit, la crearea de noi locuri de munca atractive pentru cei care si-ar dori sa revina si care ar fi incurajati de cresterea nivelului de trai si de perspectiva unui viitor mai bun in tara natala.

Totodata, Ziua Romanilor de Pretutindeni are si o importanta dimensiune emotionala, spirituala si culturala. Este ziua in care, oriunde ne-am afla, intarim legatura profunda cu ceea ce ne defineste si ne caracterizeaza, cu specificul si traditiile noastre ancestrale.

Suntem cu totii parte a unui bogat patrimoniu cultural si este datoria noastra sa pastram vie aceasta mostenire si sa o imbogatim prin contributia noastra, a tuturor, fie ca traim in tara sau in afara ei.

La multi ani, dragi romani de pretutindeni!”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: