Iohannis, mesaj dur. Le aduce aminte parlamentarilor ca misiunea lor nu este de „a scapa un lider politic de inchisoare”

politica

Presedintele Iohannis le-a cerut, joi, parlamentarilor din coalitia majoritara sa fie „loiali” fata de alegatori si de romani. „Faptul ca cineva sau un partid a fost ales sa conduca, inseamna ca a fost ales sa conduca pentru Romania nu pentru a scapa un lider politic de inchisoare”, a subliniat Iohannis.

„Tin sa atrag atentia parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate ca loialitatea lor trebuie sa fie fata de alegatori, fata de alegatorii care i-au trimis in parlament sa faca legi bune pentru Romania si pentru romani.

Loialitatea parlamentarilor trebuie sa fie fata de romani, care isi doresc sa ramana in Uniunea Europeana, care isi doresc ca Romania sa ramana o tara respectata in lume si care isi doresc sa fie reprezentati in mod demn de Parlamentul Romaniei si de parlamentarii nostri.

Nu trebuie sa devenim un exemplu negativ in Europa facand legi pentru ca anumiti conducatori politici sa scape de dosare!

Nici un politician nu poate si nu trebuie sa tranzactioneze in propriul lui folos renuntarea la principiile pe care s-a construit, pe care s-a constituit, Romania democratica dupa revolutia din ’89.

Nici un decident politic – atentie, nici un decident politic! – nu are mandat de la romani sa faca asa ceva!

Faptul ca cineva sau un partid a fost ales sa conduca inseamna ca a fost ales sa conduca pentru Romania, pentru romani, si nu pentru a scapa un lider politic de inchisoare.

In Romania standardul legislativ nu poate sa fie dosarul penal al unui lider sau al altuia! In Romania standardul in materie de legiferare trebuie sa redevina respectul pentru normele de drept intern, european si international, si in primul rand trebuie sa se revina la respectul pentru Constitutie”, a declarat Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Comentarii: