Iohannis, mesaj ferm adresat Rusiei de Ziua Marinei Romane. Tara noastra va juca un rol tot mai important in zona Marii Negre

news

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, marti, ca Romania isi asuma si mai activ profilul de stat puternic si de actor regional relevant. Seful statului a declarat ca „suntem un pilon de stabilitate si furnizor de securitate in regiune”.

„Ceremonia de astazi se desfasoara simbolic intr-o zona cu o importanta strategica deosebita din punct de vedere militar, politic, economic, cultural si social — Zona Marii Negre. Avem datoria de a transforma intregul potential al acestei regiuni in avantaje reale pentru Romania. In arealul Marii Negre ne confruntam cu provocari de securitate din ce in ce mai complexe si mai volatile, precum si cu un grad sporit de impredictibilitate si incertitudine. Tocmai de aceea, deciziile adoptate de NATO au menirea de a contribui la intarirea masurilor de aparare colectiva si de descurajare, inclusiv in regiunea Marii Negre, prin participarea statelor riverane. In actualul context, Romania isi asuma si mai activ profilul de stat puternic si de actor regional relevant. Suntem un pilon de stabilitate si furnizor de securitate in regiune. Depunem eforturi consistente pentru ca rolul Marii Negre si importanta sa strategica sa fie recunoscute la nivelul NATO si al Uniunii Europene”, a spus Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Presedintele Klaus Iohannis, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, seful Statului Major General, general Nicolae Ciuca, oficiali militari, autoritati centrale si locale participa, marti, la activitatile care au loc in fata Comandamentului Flotei din Constanta cu prilejul Zilei Marinei Romane.

Ziua Marinei Romane este sarbatorita, marti, si la Mangalia, Braila, Galati, Tulcea, Giurgiu, Calarasi, Orsova, dar si in Parcul Herastrau din Bucuresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: