politica

Iohannis, mesaj la congresul UDMR cu aluzie la USR: „Faptul ca in prezent UDMR detine portofolii ministeriale dovedeste ca este o formatiune matura”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, intr-un mesaj, participantilor la congresul UDMR ca Uniunea trebuie sa constientizeze rolul major pe care il are in sustinerea si mentinerea tarii noastre pe drumul sau proeuropean.

„Astazi este o zi importanta nu numai pentru Uniunea Democrata Maghiara din Romania, ci pentru intreaga comunitate maghiara din tara noastra. In cadrul acestui congres, veti alege liderii care vor ghida si conduce formatiunea dumneavoastra politica in urmatorii patru ani. Traversam cu totii vremuri complicate, care necesita multa seriozitate, in special de la oamenii politici. Este, poate mai mult ca oricand, nevoie de politicieni integri, cu viziune, capabili sa faca fata incercarilor timpurilor actuale. Provocarile la care trebuie sa raspundem devin din ce in ce mai complexe, iar clasa politica trebuie sa gaseasca solutiile potrivite, astfel incat cetatenii sa resimta cat mai putin consecintele crizelor cu care ne confruntam”, se arata in mesajul sefului statului, citit vineri de Catalina Galer, consilier de stat in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Potrivit presedintelui Iohannis, „UDMR a demonstrat ca este un partid responsabil, care a influentat de-a lungul timpului nu doar comunitatea minoritatii pe care o reprezinta, ci chiar directia politica a tarii, fiind in mod constant prezent in Parlamentul Romaniei si, in numeroase ocazii, parte a coalitiilor de guvernare”.

„Faptul ca in prezent UDMR detine portofolii ministeriale dovedeste ca este o formatiune matura, ai carei membri isi asuma raspunderea de a fi parte a guvernarii chiar si in perioade dificile. Comunitatea maghiara din Romania are, cu siguranta, mari asteptari de la partidul dumneavoastra si isi doreste ca reprezentantii sai din institutiile centrale si locale sa le protejeze interesele si sa asigure o buna implicare si participare a membrilor acesteia in procesele decizionale”, a adaugat Iohannis, citat de Agerpres.

In mesajul sefului statului se evidentiaza ca „Romania se afla intr-un amplu proces de modernizare, din care UDMR trebuie sa continue sa fie parte activa”.

„Avem in prezent la dispozitie instrumente de finantare care ofera Romaniei o oportunitate imensa de dezvoltare si de a acorda tuturor romanilor sansa la o viata mai buna, indiferent in ce zona a tarii traiesc. In acest sens, implicarea dumneavoastra pentru atingerea acestor obiective este esentiala, inclusiv din perspectiva promovarii unei corecte reprezentari. Vedem ca in aceasta perioada pericolele populismului si extremismului impanzesc Europa. Apararea democratiei si a valorilor euroatlantice este o datorie care revine, fara echivoc, fiecarei forte politice. UDMR trebuie sa constientizeze rolul major pe care il are in sustinerea si mentinerea tarii noastre pe drumul sau proeuropean. Asigurarea stabilitatii si a prosperitatii depinde de modul in care vom sti sa ne opunem tendintelor revizioniste, extremiste si sa descurajam toate actiunile menite sa intretina conflicte artificiale”, a mai transmis Klaus Iohannis.

In finalul mesajului, Iohannis i-a incurajat pe participantii la congresul UDMR sa fie, in continuare, „reprezentantii responsabili de care minoritatea maghiara din Romania are nevoie si pe care se poate baza pentru a-i fi ascultate opiniile si nevoile” si sa continue sa colaboreze cu celelalte partide pentru a oferi tuturor cetatenilor un viitor mai bun.

„Urez Uniunii Democrate Maghiare din Romania mult succes si un congres care va consolida o Romanie puternica intr-o Europa unita!”, a incheiat mesajul presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Atacatorul a fost retinut de politisti

Premierul Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a fost…

4 minute ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

22 de minute ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

12 minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

3 ore ago