Iohannis, mesaj legat de vaccinul anti-coronavirus la reuniunea Consiliului European

news

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi si vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, context in care a afirmat ca este necesara gasirea unei solutii pentru punerea la dispozitia statelor membre a vaccinurilor, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Liderii europeni au discutat despre viitorul relatiei dintre Uniunea Europeana (UE) si Marea Britanie, schimbarile climatice, coordonarea la nivelul Uniunii in contextul pandemiei de COVID-19, relatiile UE-Africa, evolutiile din vecinatatea estica a Uniunii, cu accent pe Belarus si cazul Navalnii, precum si situatia din regiunea Mediteranei de Est.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, cu privire la situatia epidemiologica legata de pandemia de COVID-19, acestia au subliniat masurile luate pana in prezent pentru asigurarea unei abordari coordonate la nivelul Uniunii, inclusiv in ceea ce priveste masurile de restrictie a liberei circulatii in raspunsul impotriva pandemiei, in linie cu recomandarea Consiliului UE, recent adoptata. Consiliul European a incurajat Comisia Europeana si statele membre sa continue efortul de coordonare, cu accent pe masurile de carantinare, urmarirea transfrontaliera a contactilor, strategiile de testare si metodele de evaluare comuna a testarilor, recunoasterea reciproca a testelor, precum si cu privire la restrictiile temporare pentru calatoriile neesentiale la nivel UE.

Consiliul European a luat nota de evolutiile cu privire la dezvoltarea si distributia vaccinurilor, subliniind importanta asigurarii unui acces corect si facil, din punct de vedere financiar, la vaccinuri. De asemenea, Consiliul European a incurajat consolidarea cooperarii in acest domeniu la nivel global. Sefii de stat si de guvern au agreat ca evolutiile privind pandemia de COVID-19 sa fie abordate, de o maniera regulata, la nivelul Consiliului European.

„Presedintele Klaus Iohannis a reliefat faptul ca Romania impartaseste preocuparea cu privire la ritmul accelerat de crestere a numarului de cazuri de infectare cu COVID-19. Presedintele Romaniei a subliniat ca este cruciala consolidarea cooperarii intre statele membre, precum si faptul ca va fi necesara gasirea unei solutii pentru punerea la dispozitia statelor membre a vaccinurilor, imediat ce acestea vor fi disponibile”, arata Administratia Prezidentiala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: