Iohannis, mesaj pentru Diaspora la depunerea juramantului: „Si noua ne este dor de voi si va asteptam cu drag acasa!”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a avut, sambata, un mesaj special pentru romanii din Diaspora la juramantul de investire in functie pentru cel de-al doilea mandat in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

„Si noua ne este dor de voi si va asteptam cu drag acasa! Indiferent ca traim in interiorul granitelor sau in afara lor, in inimile noastre visam cu totii la aceeasi Romanie, o tara prospera si sigura, o casa primitoare pentru toti cetatenii sai. Devotamentul si implicarea voastra sunt de nepretuit si contam si in viitor pe contributia voastra valoroasa!”, a spus Iohannis.

Iohannis a evidentiat mai multe aspecte din proiectele sale privind Romania, a caror realizarea i-a rputea aduce inapoi in tara pe romani si ar stopa migratia.

„Obiectivul meu fundamental este acela de a construi o tara prospera, sigura, un stat functional, cu institutii democratice consolidate, in care legea este egala pentru toti. O voce puternica in Europa si in lume, o tara care isi promoveaza valorile si identitatea si isi protejeaza resursele. Un stat in care Guvernul lucreaza cu responsabilitate in beneficiul tuturor cetatenilor, iar Parlamentul legifereaza bine si eficient”, a subliniat presedintele.

„Nimic nu produce o schimbare mai benefica in fibra profunda a unei natiuni decat formarea tinerilor pentru a deveni cetateni implicati si activi, care, prin propriile lor realizari si succese, cladesc o tara mai buna pentru noi toti. Daca dorim sa anticipam viitorul tarii, un indiciu il putem gasi in modul in care se realizeaza educatia tinerilor.

Functionarea eficienta a marilor sisteme publice este, de asemenea, esentiala. Venituri suficiente si sigure pentru pensionarii nostri, spitale si scoli curate si bine dotate, cu medici si dascali corect rasplatiti pentru munca lor, pe criterii de performanta, infrastructura moderna, toate acestea nu mai trebuie sa reprezinte exceptia, ci starea de normalitate in Romania”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: