Iohannis, mesaj prin care anunta o lupta dura: „Avem probleme mari. Ca sa fie mai bine, trebuie sa fie mai rau”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Strasbourg, ca nu este ingrijorat de democratia din Romania, pe care a caracterizat-o drept ”vie”, cu dezbateri si certuri.

„Nu trebuie sa ne facem ca nu avem probleme. Avem probleme mari. Ca sa fie mai bine, trebuie sa fie mai rau. Mi-e teama ca acum ne va fi mai rau. Suntem in faza in care faurim o democratie matura si cred ca vom reusi”, a subliniat presedintele.

”La noi, cultura dezbaterii nu a fost chiar pe primul loc, mai ales in anii comunismului. Cumva, aceasta abordare a ajuns pana in timpurile noaste. Dar recuperam. De la certuri ajungem la dezbateri, de la dezbateri, la idei si, in acest fel, eu personal sunt convins ca lucrurile vor merge mai bine”, a spus Klaus Iohannis.

”Ceea ce nu pot face cetatenii, trebuie sa faca politicienii. Sa caute solutii. Cateodata, inainte sa fie mai bine, trebuie sa fie mai rau. Ma tem ca asta este faza in care ne aflam acuma. Dar, v-am spus aceste lucruri pentru ca cei de acasa sunt foarte conectati si isi dau seama ca lucrurile se misca, dar dumneavoastra, care cu cinste, mandrie si profesionalism ne reprezentati aici, poate nu aveti aceste informatii de prima mana si ar fi pacat sa fiti ingrijorati pentru democratie”, a mai spus presedintele.

”Nu pot sa nu remarc ca Romania a avut generatii de politicieni mari, fauritori de natiune, iar acum nu suntem in acea faza. Acum suntem in faza in care faurim o democratie matura, iar eu am convingerea ca vom reusi”, a spus Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis efectueaza marti si miercuri o vizita oficiala la Strasbourg, unde va sustine un discurs in cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, la invitatia presedintelui acestui for, Pedro Agramunt, si va avea intrevederi cu secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, precum si cu alti oficiali.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: