Iohannis, mesaj puternic de Ziua Aviatiei Romane: „Salut lansarea misiunilor de Politie aeriana cu avioane F-16, sub comanda nationala”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, sambata, de Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, un mesaj in care subliniaza admiratia tuturor fata de profesia de aviator si rolul important pe care „temerarii zborului” il au in indeplinirea misiunilor pentru protejarea suveranitatii spatiului aerian al Romaniei.

„Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene onoreaza curajul si devotamentul temerarilor zborului. In aceasta zi, aflata sub patronajul Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, transmitem recunostinta si admiratia noastra tuturor celor care au imbratisat nobila profesie de aviator in slujba Aripilor Romanesti. Aceasta structura performanta a sistemului national de securitate indeplineste misiuni complexe pentru protejarea suveranitatii spatiului aerian al Romaniei, asigurarea transporturilor aeriene si cooperarea cu statele aliate in cadrul misiunilor de mentinere a pacii, precum si participarea la inlaturarea urmarilor calamitatilor naturale sau in cazul unor situatii de urgenta”, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, arata seful statului, Fortele Aeriene Romane trebuie sa continue procesul amplu de modernizare, ca parte a consolidarii posturii de aparare a Romaniei, in concordanta cu deciziile NATO.

„In acest context, salut lansarea misiunilor de Politie aeriana cu avioane F-16, sub comanda nationala, ca rezultat concret al acordului politic incheiat cu partidele parlamentare, la inceputul mandatului meu de presedinte, privind cresterea finantarii cheltuielilor de aparare pana la 2% din PIB. Toti cei implicati in industria aviatiei civile – de transport, utilitara si sportiva – contribuie la dezvoltarea tarii noastre si merita recunostinta noastra, la fel ca toti aviatorii militari si civili care salveaza vieti omenesti ori desfasoara activitati de cercetare, promovand, astfel, stiinta aeronautica romaneasca”, se arata in mesaj.

Presedintele ii felicita pe profesionistii din domeniul aviatiei pentru integritate, devotament si tenacitate.

„Sunt convins ca veti continua, cu acelasi profesionalism, sa contribuiti la indeplinirea de catre Romania a obiectivelor sale fundamentale de politica externa, pe linia apartenentei la NATO si UE si a Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii. Va doresc sanatate, succes si ‘Cer senin’! La multi ani!”, adauga Klaus Iohannis.

Mai mult despre:

Comentarii: