Iohannis, in mijlocul copiilor de 1 Iunie. Video viral, iata cum a fost intampinat presedintele

news

Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la infiintarea Asociatiei SOS Satele Copiilor Romania in care afirma ca aceasta asociatie este un exemplu si un model de interventie care ar trebui extins la nivel national.

„Cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la infiintare, este o onoare pentru mine sa-i felicit pe toti care au facut parte, de-a lungul timpului, din echipa SOS Satele Copiilor Romania. Impreuna, mame SOS, asistenti maternali, consilieri si psihologi, voluntari, donatori individuali sau sponsori privati, ati reusit sa schimbati destine. Sunteti eroi pentru mai multe generatii de copii care au pasit cu incredere in viata datorita eforturilor dumneavoastra. Va doresc sa gasiti puterea si resursele de a continua cu aceeasi determinare drumul inceput. Sunteti un exemplu care merita sustinerea noastra, a tuturor, si un model de interventie care ar trebui extins la nivel national. Va multumesc pentru ceea ce faceti zi de zi, sprijinind copiii si familiile de astazi, pentru a cladi generatia tanara de maine!”, spune seful statului in mesajul transmis de Administratia Prezidentiala.

El aminteste istoria Asociatiei SOS Satele Copiilor.

„Acum aproape sapte decenii, dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, dintr-o initiativa simpla si nobila, a pornit ceea ce astazi reprezinta o importanta miscare internationala: SOS Children’s Villages International. Cu repetate nominalizari la Premiul Nobel pentru Pace, federatia activeaza in peste 130 de tari, oferind copiilor abandonati si orfani sau familiilor aflate in situatii de risc sanse reale la o viata mai buna. In Romania, Asociatia SOS Satele Copiilor si-a deschis portile abia in anul 1993, cand o echipa de oameni inimosi au inteles importanta parintilor in viata fiecarui copil, oferind o familie celor care nu o au sau sprijin si protectie celor care risca sa o piarda. De atunci, peste 40.000 de copii au continuat sa zambeasca datorita lor”, arata seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat joi Asociatia SOS Satele Copiilor. El a stat de vorba cu copiii, i-a tinut de mana si le-a oferit cadouri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: