news

Iohannis, miscare in forta. Anunta o noua sedinta a CSAT, imediat dupa noul asalt declansat impotriva justitiei de Tudorel Toader

Administratia Prezidentiala anunta ca vineri, 28 decembrie, va avea loc o noua sedinta a CSAT. 

Sedinta va avea loc de la ora 12.00. Presedintia nu a anuntat care este tema sedintei.

Anuntul vine la numai cateva ore dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca i-a trimis presedintelui propunerea de revocare din functie a lui Augustin Lazar, mentionand ca va trimite, a doua oara, si propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA.

Actiunile lui Tudorel Toader incalca flagrant recomandarile MCV chiar inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului UE.

Recomandarile MCV privind numirile/revocarile in cadrul sistemului judiciar:

– Suspendarea imediata a tuturor procedurilor de numire si revocare aflate in curs care vizeaza procurori in functii-cheie.

– Relansarea procesului de numire a unui procuror-sef al DNA care sa aiba experienta dovedita in domeniul urmaririi penale a infractiunilor de coruptie si un mandat clar pentru ca DNA sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale in cazurile de coruptie.

– Numirea imediata, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspectiei Judiciare si numirea, in termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei institutii.

– Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu functii de conducere pana la intrarea in vigoare a unui nou cadru legislativ, in conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Serviciile secrete din Cehia au demascat o retea finantata de Moscova, care descuraja tarile UE sa sprijine Ucraina

Serviciile de informatii cehe au demascat o retea finantata de Moscova care raspandea propaganda rusa…

11 minute ago

Incident socant la Bacau: doi profesori s-au batut „parte-n parte” cu doi elevi de a saptea, care stateau pe TikTok in timpul orelor de curs – VIDEO

Miercuri, 27 martie,  la Scoala Gimnaziala Burdusaci din judetul Bacau, doi frati elevi de clasa…

57 de minute ago

Donald Trump afirma ca Barack Obama „ii scuipa in fata pe americani”, oferind strategii electorale fostului sau vicepresedinte, Joe Biden

Donald Trump l-a acuzat pe Barack Obama ca „ii scuipa in fata pe americani”, in…

O oră ago

Ieseni, vi se pregateste ceva: senatoarea Diana Sosoaca se gandeste sa candideze la primaria orasului Iasi

In timpul sedintei Consiliului Local Iasi, desfasurata ieri, s-a produs un incident in care au…

2 ore ago