Iohannis, miscare in forta dupa delirul lui Dragnea. Cum impiedica Guvernul sa adopte amnistia si gratierea

politica

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis luni, o scrisoare prim-ministrului Vasilica-Viorica Dancila, prin care ii solicita agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului.

„Stimata doamna Prim-ministru, in vederea exercitarii prerogativelor stabilite de art. 87 din Constitutie, va solicit sa imi transmiteti agenda de lucru a fiecarei sedinte a Guvernului”, ii scrie seful statului premierului, referindu-se la articolul conform caruia „presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii”, iar „presedintele Romaniei prezideaza sedintele Guvernului la care participa”.

El invoca faptul ca obligatia comunicarii este prevazuta de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 561/2009.

„Potrivit dispozitiilor mentionate, agenda de lucru a sedintei Guvernului se comunica autoritatilor publice interesate, impreuna cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum si documentele insotitoare respective, cu cel putin 24 de ore inainte de ziua sedintei Guvernului”, mentioneaza presedintele.

Demersul presedintelui vine in contextul in care PSD a anuntat ca ia in calcul emiterea unei OUG privind codurile penale si a informatiilor referitoare la posibilitatea adopetarii unui act normativ privind amnistia si gratierea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: