Iohannis, moment extraordinar alaturi de sute de romani in centrul Romei. Presedintele a fost aplaudat langa Columna lui Traian

news

Columna lui Traian din Roma a fost iluminata, duminica seara, in prezenta presedintelui Iohannis, in culorile nationale ale Romaniei. Presedintele a fost aplaudat de sute de romani care au venit sa il intalneasca.

„Au venit foarte multi romani, lumea a cantat imnul. Am avut un foarte frumos spectacol organmizat de municipalitate, lucru extraordinar”, a spus Iohannis.

Citeste si: „Vrem acasa, hotii nu ne lasa”. Nebunie la Roma, Iohannis a fost asaltat de sute de romani satui de PSD – Video

Presedintele Klaus Iohannis se afla in perioada 14-17 octombrie, intr-o vizita de stat in Italia, prima dupa 45 de ani, el urmand sa participe si la inaugurarea unei expozitii dedicate comemorarii a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.

„Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va efectua, in perioada 14-17 octombrie a.c., o vizita de stat in Republica Italiana, aceasta fiind prima vizita de stat din ultimii 45 de ani. (…) Duminica, 14 octombrie a.c., la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, Presedintele Romaniei va avea o intrevedere cu reprezentanti de marca ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic si romano-catolic. In cursul serii, Presedintele Klaus Iohannis va participa la un moment simbolic al vizitei, cu incarcatura deosebita pentru relatia bilaterala dintre cele doua state – iluminarea Columnei lui Traian in culorile Drapelului Romaniei.”, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Totodata, Klaus Iohannis, va avea convorbiri oficiale, pe 15 octombrie, cu Presedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele doua tari, precum si de cooperarea in plan european, international si securitar.

„In cadrul dialogului, o atentie deosebita va fi acordata reconfirmarii caracterului special al relatiei bilaterale, aprofundarii Parteneriatului Strategic Consolidat, intaririi cooperarii economice si rolului comunitatii romanesti din Italia. Va fi realizat, totodata, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv in contextul pregatirii exercitarii Presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, precum si pe teme internationale”, conform sursei mentionate.

De asemenea, cei doi Presedinti vor participa la inaugurarea unei expozitii dedicate comemorarii a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu. Agenda sefului de stat roman va mai include intrevederi oficiale cu Presedintele Consiliului de Ministri al Italiei, Giuseppe Conte, Presedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, si Presedintele Camerei Deputatilor, Roberto Fico.

„La data de 16 octombrie a.c., Presedintele Romaniei va participa la deschiderea Forumului de Afaceri Romania-Italia, eveniment menit sa stimuleze dimensiunea economica a Parteneriatului Strategic Consolidat, in contextul in care, in 2017, valoarea schimburilor comerciale a fost de 14,6 miliarde euro, cea mai ridicata valoare inregistrata in istoria relatiilor comerciale romano-italiene. Cu o valoare estimata a schimburilor comerciale de peste 15,5 miliarde euro, in acest an, Italia este doilea partener comercial al Romaniei si ocupa primul loc in topul investitorilor straini din punct de vedere al numarului de companii prezente pe piata, respectiv locul cinci in clasamentul investitiilor straine in economia noastra.”, se mai arata in comunicatul de presa.

Presedintele va avea, si la Roma, o intrevedere cu Primarul orasului, Virginia Raggi, urmata de o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti, cea mai numeroasa din afara granitelor si cea mai mare comunitate straina din Peninsula. La intalnire va participa si primar, Virginia Raggi, a conchis Administratia Prezidentiala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: