Iohannis a mutat magistral. Rascoala in guvern, Stanescu a refuzat-o in fata pe Dancila: „Nu vrea sa-si dea demisia”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat luni, dupa sedinta conducerii PSD, ca i-a solicitat lui Paul Stanescu, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, sa demisioneze, insa acesta a refuzat. Dancila a mai afirmat ca nu este normal ca presedintele Klaus Iohannis sa refuze sa revoce si sa numeasca ministri.

„Am discutat despre demisie cu domnul Paul Stanescu. Nu a vrut sa-si dea demisia”, a spus premierul, concluzia sa fiind: „Este un fapt incheiat, s-a dat vot in Comitetul Executiv. Sa privim spre viitor si sa vedem cum rezolvam aceste lucruri”.

Viorica Dancila considera ca nu e normal ca presedintele sa nu revoce si sa nu numeasca un ministru si ca ar fi necesara mai multa responsibilitate avand in vedere ca Romania urmeaza sa preia presedintia Consiliului UE, mentioneaza news.ro.

In ceea ce priveste comunicarea cu presedintele Klaus Iohannis pe tema revocarilor si numirilor in Guvern, Dancila a spus ca, in momentul in care a trimis la Cotroceni lista cu ministrii remaniati si cu propunerile de numire, l-a anuntat pe presedinte care a spus ca „Bine!”. Premierul a relatat ca dupa ce a trimis noi numiri pentru Transporturi si Dezvoltare, pe Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu, presedintele a iesit direct si a anuntat ca orice discutie privind remanierea se amana pana dupa Ziua Nationala.

Presedintele Klaus Iohannis acceptat partial o prima lista a remanierii trnsmisa de premier, refuzand revocarea ministrilor Transporturilor Lucian Sova si Dezvoltarii – Paul Stanescu si implicit numirea pe ceste posturi a Liei Olguta Vasilescu, respectiv a lui Ilan Laufer. Seful statului a primit apoi noi propuneri, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu, anuntand insa ca a primit, la interval de doua zile, a doua propunere de remaniere guvernamentala si precizand ca aceasta va fi discutata cel mai devreme in prima saptamana dupa sarbatorirea Centenarului.

Comentarii: