Iohannis si-a tinut promisiunea. Insa o parte a protestatarilor l-a primit cu fluieraturi si huiduieli: „Rusine sa va fie” si „Demisia”

news

20 de minute. Atat a stat Klaus Iohannis printre protestatarii din Piata Universitatii. Intalnirea cu manifestantii nu a fost tocmai linistita, seful statului fiind huiduit intens. „Rusine, rusine sa va fie”, „Demisia, demisia”, „Coruptia Ucide!” si „Hotii” au strigat cei prezenti.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns si el, putin inainte de ora 20.00, in Piata Universitatii, asa cum le-a promis vineri reprezentantilor societatii civile la consultarile care au avut loc la Cotroceni. „M-ati chemat, am venit”, le-a spus Iohannis protestatarilor, care l-au asaltat si s-au impins, la un moment dat creandu-se busculada in jurul sau.

Aproximativ 2.000 de persoane se la acel moment in Piata, in cea de-a sasea zi consecutiva de manifestatii. Seful statului nu a fost primit cu bratele deschise, ci cu fluieraturi si huiduieli. Oamenii au scandat „Rusine, rusine sa va fie”, „Demisia, demisia” si „PDL si PSD, aceeasi mizerie”. Dupa aproximativ 20 de minute, Iohannis a plecat din Piata Universitatii, in timp ce oamenii ii strigau „Inapoi”.

Oamenii i s-au plans de clasa politica, de „legile care i-au umilit si jecmanit”, iar seful statului a primit si scrisori cu revendicari de la manifestanti. Alti manifestanti s-au aratat nemultumiti ca nu au fost chemati la Cotroceni si au intrebat cand vor mai fi consultari. „De ce nu ne-ati primit la Cotroceni? Am trimis si o petitie!”, au strigat oamenii catre presedintele Iohannis.

Un alt protestatar i-a spus presedintelui ca vocile din piata trebuie auzite, iar o femie l-a intrebat cand va mai avea loc o alta intalnire cu societatea civila. Iohannis le-a spus protestatarilor ca vor mai fi intalniri cu societatea civila: „Vor mai fi. Vedem”.

„Curatenie in partidele politice, sa vina oameni noi”, i-a cerut un alt protestatar lui Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Seful statului nu a vorbit foarte mult cu multimea, raspunzand punctual si sumar la unele intrebari. „Schimbare se poate face in interiorul partidelor”, le-a spus presedintele celor care au cerut innoirea clasei politice.

In schimb, la o ora dupa ce a plecat din Piata, Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj: „Am fost in seara aceasta in Piata Universitatii si am stat de vorba cu oamenii. Am vazut foarte multa revolta, dar si speranta ca lucrurile se pot schimba. Le-am spus celor prezenti sa aiba incredere si sa ramana implicati, doar impreuna putem face ca Romania sa devina tara pe care ne-o dorim cu totii”.

Sursa foto: hotnews.ro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: