Iohannis, niciun pas inapoi. Panica vine peste PSD: „Sa nu asteptati de la mine o schimbare de atitudine. Am fost votat sa scap tara de PSD”

politica

Presedintele Klaus Iohannis participa luni la sedinta BPN al PNL. El a amintit in deschidere ca a fost votat „pentru a scapa tara de PSD”.

„Vreau o Romanie fara PSD in conducere. PSD a inhibat dezvoltarea Romaniei in ultimii 30 de ani.Acesta e un obiectiv care trebuie sa fie urmarit in continuare.

In campanie m-am intalnit cu foarte multi romani. M-am intalnit direct cu zeci de mii de romani cu care am discutat despre implicarea in politica. Concluzia finala a fost: ‘domnul presedinte, va rugam sa ne scapati de PSD’. Poate suna putin dur, dar asta a fost concluzia si cu aceasta concluzie am castigat alegerile prezidentiale. In consecinta sa nu asteptati de la mine o schimbare de atitudine in aceasta privinta.

Presedintele Romaniei trebuie sa fie deasupra politicilor partidelor, dar asta nu inseamna ca presedintele este in afara politicii romanesti, este o intrepretare pe care nu as acceptat-o.  Aceasta prezenta a mea aici arata ca lucrurile se pot trata intr-un fel constitutional, fara a ignora solicitarile romanilor.

El a mentionat ca subiectele fierbinti precum legile justitiei si alegerea primarilor in doua tururi, vor fi rezolvate curand.

„Toate vor fi rezolvate la momentul oportun, care va veni destul de repede. Prima data sa rezolvam lucrul care e cel mai urgent, bugetul. Dupa aceea ne putem gandi si la celelalte chestiuni care sunt foarte importante”, a mai spus presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: