Iohannis, noi declaratii despre referendumul pe justitie. PSD a pus Antena 3 sa il haituiasca pe presedinte si la Bruxelles

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, la Bruxelles ca va oferi mai multe amanunte despre organizarea unui referendum pe justitie cand se va intoarce in tara.

Intrebat de reporterul Antena 3 in legatura cu o recomandare a Parlamentului European de a nu fi organizate referendumuri in ziua alegerilor europarlamentare, IOhannis a raspuns zambind: „Despre referendum o sa vorbim cand ajungem acasa”.

Iohannis a declarat marti ca este „aproape hotarat” sa convoace referendum national pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

„Lucram deja intens la asta, analizam datele, variantele, partea legala. Eu sunt aproape hotarat sa convoc referendum pentru data de 26 mai, cand avem alegeri europarlamentare. Lasati-mi o marja, care se datoreaza nevoii unei analize aprofundate, unei discutii aprofundate, fiindca nu vreau sa fac eu un referendum pentru ceva anume, daca fac referendum atunci vreau sa am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opozitie, societatea civila, romanii care doresc sa dea un semnal clar si pentru asta pot sa va spun ca, de o saptamana incoace, lucram foarte intens”, a spus seful statului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: