Iohannis nu agreeaza Codul Fiscal al lui Ponta: „Prosperitatea se poate pierde”

news

Presedintele Klaus Iohannis se mai gandeste daca va aproba nou Cod Fiscal, promovat de Guvernul Ponta. El a vorbit dspre mai multe „iluzii” pe care le contine acest pachet fiscal.

„Devine imperativ sa renuntam la cel putin cateva iluzii – in primul rand, iluzia ca prosperitatea se poate construi pe deficite bugetare si datorie publica, rostogolite continuu de al un an la altul.

Apoi, iluzia ca politicile monetare si fiscale pot compensa absenta reformelor reale. Nu in ultimul rand, iluzia ca odata ce a fost obtinuta, prosperitatea nu se mai poate pierde, ceea ce este profund gresit.

As putea evoca drept exemplu noul Cod Fiscal, pe care chiar zilele acestea il analizez pentru a decide asupra oportunitatii promulgarii sale”, a declarat Klaus Iohannis, la sediul BNR, dupa o intalnire cu guvernatorul Mugur Isarescu.

„Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest Cod Fiscal ar revolutiona economia Romaniei”, a adaugat Iohannis.

Premierul a afirmat, miercuri, ca persoanele care nu sunt de acord cu Codul Fiscal se impotrivesc „intereselor Romaniei”.

„Codul Fiscal este al Romaniei, nu al Guvernului Ponta! A fost votat in unanimitate de Parlamentul Romaniei si sustinut de comunitatea de afaceri prin Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei! Este clar ca cei care sunt impotriva Codului Fiscal sunt impotriva intereselor legitime ale Romaniei!” a scris Ponta pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: