Iohannis: „Nu ne dorim o cursa a inarmarilor”. Secretarul general NATO: „Romania este un aliat foarte hotarat”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca Romania isi propune sa fie un furnizor de securitate intr-un context „foarte complicat”.

„Asa cum am afirmat si am asumat prin Strategia Nationala de Aparare, Romania isi propune sa nu fie doar un beneficiar de securitate, ci si un furnizor de securitate intr-un context foarte complicat, alaturi de partenerii sai. Actiunile noastre, ca stat, merg in aceasta directie”, a spus Iohannis, dupa intalnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Doresc sa reafirm ca intreg demersul si politica Aliantei noastre vizeaza consolidarea securitatii in spatiul euro-atlantic. Nu ne dorim o confruntare cu nimeni, nu ne dorim o noua cursa a inarmarilor, ne bazam in continuare pe intelegerea de catre toti oamenii politici responsabili a faptului ca nu e in interesul niciunui stat sa urmareasca escaladarea unui conflict pe care nu-l poate castiga nici economic, nici militar”, a mai spus Iohannis.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat marti, la Bucuresti, ca Romania este un aliat „foarte hotarat”.

„Romania este un aliat foarte hotarat. Romania se bazeaza pe NATO si NATO se poate baza pe Romania”, a spus Stoltenberg, la Palatul Cotroceni, dupa intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: