Iohannis nu este deloc intimidat. Mai mult, ii ridiculizeaza pe liderii PSD: „Nu are cine sa faca suspendarea”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, sambata, ca a facut acum anuntul candidaturii pentru un nou mandat, deoarece a considerat ca este necesara clarificarea intentiilor sale. Presedintele a declarat, de asemenea, ca in acest moment nu e niciun motiv pentru suspendarea sa si nu are cine sa o faca si a mai spus si-ar dori ca PSD sa nu se teama de el, ci de romani.

”Mi s-a parut ca scena politica romaneasca a intrat intr-o faza destul de tulbure. Evolutia nu este satisfacatoare si am urmarit in ultimele luni de zile mai multe sondaje, toate arata ca nivelul de nemultumire a populatiei este peste 80%, ceea ce este extrem, extrem de mult si arata ca lumea practic nu mai are incredere in clasa politica, nici macar nu se mai asteapta la ceva bun din partea clasei politice. In acest context, am considerat ca acest anunt poate sa constituie un punct interesant, poate unii vor fi incurajati sa mearga mai departe daca fac acest anunt, altii nu vor primi asa bine acest anunt. In orice caz, mi s-a parut ca este necesara o clarificare a intentiilor mele pentru ce urmeaza”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele si-a exprimat convingerea ca ”PSD nu este extrem de fericit” ca a facut acest anunt.

”Nu ma tem de nicio suspendare si deciziile pe care le iau niciodata nu le-am luat pentru ca ma tem sau nu ma tem de o suspendare. Deciziile pe care le iau sunt cele pe care le consider corecte si bune pentru Romania. Dar daca discutam mai concret despre suspendare acum, una la mana, nu este niciun motiv de suspendare, doi la mana, nu are cine sa faca suspendarea”, a mai declarat Iohannis, fiind intrebat daca se teme de o suspendare.

Intrebat daca este de parere ca PSD se teme de el, Klaus Iohannis a replicat: ”Nici nu-mi doresc sa se teama de mine, eu mi-as dori sa se teama de romani”.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, la Sibiu, ca este ferm hotarat sa candideze pentru un nou mandat de presedinte.

Presedintele Iohannis a participat, sambata, la Sibiu, la intalnirea festiva a Promotiei 1974-1978 a Colegiului National „Samuel von Brukenthal”.

Seful statului a facut o declaratie foarte scurta, in fata liceului, precizand ca a luat o decizie ”foarte importanta” pe care doreste sa o anunte.

”Sunt ferm hotarat sa candidez pentru un nou mandat de presedinte”, a afirmat Klaus Iohannis.

El se afla la primul mandat de presedinte, castigat in anul 2014. Urmatoarele alegeri prezidentiale vor avea loc in toamna anului 2019, iar potrivit Constitutiei, nicio persoana nu poate indeplini functia de Presedinte al Romaniei decat pentru cel mult doua mandate. Acestea pot fi si succesive.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: