Iohannis nu face niciun pas inapoi, Olguta Vasilescu ramane in afara Guvernului: „Nu au decat sa vina cu oameni performanti”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a sugerat, miercuri, la Palatul Cotroceni ca nu o va accepta pe Olguta Vasilescu ca ministru al Dezvoltarii. „Nu au decat sa vina cu oameni performanti”, le-a transmis Iohannis celor din PSD.

Intrebat daca a luat o decizie privind acceptarea celor doi ministri care au ramas pe dinafara in urma remanierii guvernamentale, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu, Iohannis a raspuns ca si acestia sunt „slabi”.

„Nu am finalizat analiza. Cateva concluzii: acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil sa genereze un guvern performant, am avut doua guverne care nu au fost bune si au fost inlaturate chiar de PSD. Suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare dupa guvernare pesedista slaba, foarte, foarte slaba si in loc sa vina cu oameni pregatiti, sa caute oameni care vin cu competente ministeriale, si-au dat seama ca nu reusesc si incearca prin aceste vesnice schimbari si inlocuiri de ministri sa creeze impresia ca se imbunatateste guvernarea.

Inlocuim oameni slabi cu oameni slabi si am intrat intr-un fel de circ. Nu acesta este scopul remanierilor, nu sunt de acord sa se continue cu acest circ care pare sa conduca la o performanta guvernamentala. Remanierile sunt facute de ochii lumii, pentru a crea impresia de preocupare. Asa nu se poate, nu voi fi de acord sa se continue asa”, a declarat Iohannis.

Intrebat ce se va intampla, totusi, avand in vedere ca joi devin efective demisiile lui Paul Stanescu si Lucian Sova, presedintele Iohannis a raspuns scurt: ”Solutia este la PSD, n-au decat sa vina cu oameni performanti”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: