Iohannis nu se grabeste sa numeasca noii ministri: Nu poate PSD sa imi dea niciun ultimatum

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, referitor la anuntul ministrului Justitiei ca va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict intre Guvern si Presedintie, ca „PSD nu poate sa ii dea niciun ultimatum” si ca acestia „sunt sub o oarecare presiune politica si vorbesc vrute si nevrute”.

„Cred ca dumnealor sunt sub o oarecare presiune politica si vorbesc vrute si nevrute. Mie nu poate PSD sa imi dea niciun ultimatum. Eu am spus ca dupa sarbatorile de 1 Decembrie voi analiza aceste chestiuni si o sa vorbim atunci mai mult”, a declarat Klaus Iohannis cu privire la anuntul ministrului Justitiei ca va redacta un proiect de sesizare a CCR pe un conflict intre Guvern si Presedinte.

Intrebat daca are dreptul constitutional sa refuze numirea vreunui ministru, Klaus Iohannis a precizat ca „respecta Constitutia”.

„In opinia mea, constitutional, am dreptul sa fac exact ce fac. Eu sunt un presedinte care respect ad-litteram Constitutia. Fiti siguri ca ce fac eu este constitutional”, a declarat seful statului.

Ministrul Justitiei a anuntat, luni, ca va redacta pana luni un proiect de sesizare a CCR pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si presedinte, rezultat de refuzul de revocare si numire a ministrilor. Toader a anuntat ca decizia sesizarii CCR nu a fost luata.

„Pana luni, voi redacta un proiect de posibila sesizare a Curtii Constitutionale pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si presedintele republicii pentru refuzul de revocare si numire a ministrilor propusi. Nu inseamna ca s-a luat decizia. Inseamna ca la nivelul Ministerului Justitiei, vom redacta acest proiect de posibila sesizare a Curtii Constitutionale. In cursul zilei de luni il vom prezenta, il vom discuta si apoi cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza Curtea cu un astfel de conflict. Posibila sesizare venind de la Guvern, parte a conflictului, adica sub semnatura doamnei premier”, a anuntat Tudorel Toader, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: