Iohannis nu uita. Mesaj adresat politicienilor: „Este o OBLIGATIE”

news

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat duminica intr-un mesaj de Ziua Romanilor de Pretutindeni ca adoptarea unei legi care sa ofere posibilitatea exprimarii dreptului la vot de catre toti cetatenii din afara granitelor este o prioritate.

„Daca vrem ca romanii sa fie respectati in lume, situatii inacceptabile precum ceea ce s-a intamplat anul trecut, in noiembrie, trebuie sa nu se mai repete niciodata. In acest sens, adoptarea unei legi care sa ofere posibilitatea exprimarii dreptului la vot de catre toti cetatenii din afara granitelor ramane o prioritate. Este nu doar o obligatie constitutionala a clasei politice de a gasi rapid o solutie la aceasta problema, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetatenii nostri aflati in strainatate”, subliniaza Iohannis in mesaj.

Seful statului afirma ca „va fi mereu garantul asigurarii si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale tuturor romanilor”si ca are in lucru un proiect pentru constituirea unui Consiliu Consultativ al romanilor din afara granitelor.

„Dumneavoastra, romanii de pretutindeni, participati in mod direct la promovarea imaginii tarii noastre in lume. Contribuiti la dezvoltarea societatilor in care munciti si traiti, dar sunteti parte si din evolutia Romaniei. De aceea, mi-am propus sa identificam modalitati prin care pot fi imbunatatite mecanismele de dialog, consultare si reprezentare. In acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al romanilor din afara granitelor se afla in dezvoltare”, se mai arata in mesajul presedintelui.

In final, Klaus Iohannis le solicita sprijinul romanilor din diaspora pentru „a cladi o Romanie prospera”.

„Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a cladi o Romanie prospera, care ofera sanse si oportunitati fiecaruia dintre noi, o tara in care se poate trai cu demnitate. Cred cu tarie ca este un obiectiv realizabil, dar stiu totodata ca nu vom putea reusi sa il atingem decat uniti, lucrand impreuna. Va chem asadar alaturi de mine sa construim Romania pe care ne-o dorim, Romania in care sa va placa sa va reintoarceti!”, conchide presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: