Iohannis nu vrea ca Dancila sa ne faca de ras si la Summitul UE de la Sibiu. Premierul PSD se vaicareste ca nu a fost invitata

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat vineri ca este nemultumita de atitudinea Presedintiei, care nu a lansat o invitatie catre premier pentru participarea la Summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, afirmand ca acesta este, de fapt, mesajul transmis liderilor europeni.

Viorica Dancila se plange ca nu a fost invitata la Summit-ul de la Sibiu: Mi se pare nepotrivit! Foto: Hepta
„Daca voi fi invitata, voi merge la Summit. Guvernul a asigurat din punct de vedere financiar Summitul. Mi se pare nepotrivit ca tocmai cei care au muncit atat pentru Romania, care au facut atatea lucrari nu au fost invitati la Summit”, a declarat Viorica Dancila, la Dambovita, citata de Mediafax.

„Cand am vorbit la Ateneu eu am adresat un mesaj de unitate, i-am dat posibilitarea presedintelui Romaniei sa vorbeasca, penru ca eu am crezut ca trebuie sa existe consens pe perioada Presedintiei romane a Consiliului UE. Nu am fost invitata (n.r.: La Sibiu). Ganditi-va ca vin toti liderii europeni. E un mesaj pe care il vom da pentru intreaga Europa. Cum putem vorbi de unitate cand premierul Romaniei nu este prezent pentru a putea vorbi despre realizari si agenda 2019-2024″, a mai spus premierul.

Summitul sefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai asteptat eveniment politic european in perioada detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. In acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agenda a UE pentru 2019-2024.

Summitul informal al sefilor de stat sau de guvern din UE va fi gazduit de presedintele Klaus Iohannis iar presedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. La eveniment vor participa lideri din 27 de state membre UE, presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani.

Mai mult despre:

Comentarii: